Politică

Papahagi: „Avem obligaţia să propunem o a treia moţiune“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/12/adrian-papahagi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderul PDL, Vasile Blaga, a anunţat luni că va candida la Convenţia Naţională a partidului care va avea loc în 23 martie. Marţi, şi Elena Udrea a anunţat că intenţionaează să intre în cursa pentru conducerea PDL.</strong></p>

 

În opinia democrat liberalului clujean, Adrian Papahagi însă, PDL nu poate renaște cu vreunul dintre cei doi la cârmă. Acesta scrie, pe Facebook, că Vasile Blaga poate fi oricând un bun secretar general al PDL și „este un om devotat partidului – nu însă și dreptei, nu atât ca abstracție doctrinară, ci mai ales ca năzuință a României care s-a săturat de numeroasele ipostaze ale FSN“.


Pe de altă parte, arată Papahagi, Elena Udrea e un politician tenace, ambițios, tânăr, cu magnetism în presă, dar și-a construit o imagine controversată, „pe care nu cred că o va putea depăși prea curând“. „Amândoi au legitimitate în partid și, cel mai important, resurse (notorietate, influență în teritoriu, sprijinul diverselor structuri și, nu în ultimul rând, bani), dar niciunul nu are carismă de leader, valori și principii de la care să nu facă rabat, reputație intactă sau dimensiune europeană“, spune Papahagi.

Test pentru PDL

Democrat liberalul clujean mai susţine că, în aceste condiții, alături de Cristi Preda, Monica Macovei, Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Toader Paleologu și alți colegi „avem obligația să propunem o a treia moțiune“. „Nu m-am sfătuit cu niciunul dintre ei, iar faptul că îi citez nu înseamnă că vorbesc în numele lor sau că s-a decis ceva. Este pur și simplu ceea ce cred în acest moment. Este un test pentru noi și pentru PDL, pe care nu avem voie să nu-l încercăm. Capitalul nostru este mai ales simbolic, în ordinea gândului, a credinței, a valorilor și se hrănește din speranța că există un electorat articulat, european, urbanizat, inteligent, care nu mai poate concepe politica în termenii (de)consacrați până acum. Sunt convins că mulți colegi recunosc urgența strategică a refondării PDL. E vorba de asumarea clară a valorilor României europene, de un leadership inatacabil și curajos, de o strategie care să excludă pactizarea cu PSD sau livrarea către PNL. Nu avem doar o nișă electorală, ci un bulevard pe dreapta, pe care suntem datori să-l ocupăm. Dacă PDL nu înțelege acum acest lucru, 16% vor părea în 2014 un vis frumos“, mai spune Adrian Papahagi.


 


Citeşte şi:


 

Elena Udrea va candida la preşedinţia PDL


PDL Cluj susţine competiţia, la Convenţia din martie

 



 

Ultimele Stiri
abonare newsletter