Politică

PDL Cluj susţine competiţia, la Convenţia din martie

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/11/buda-daniel-.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Democrat liberalii de la Cluj nu au decis pe cine vor susţine la Convenţia din 23 martie, dar consideră că „este nevoie de competiţie“.

„În primul rând, PDL Cluj susţine cât mai multe candidaturi. La momentul potrivit ne vom exprima opţiunea. În al doilea rând, votul trebuie să fie liber exprimat, nu poate fi impus“, a declarat Daniel Buda, liderul PDL Cluj, pentru Monitorul de Cluj.


Acelaşi lucru îl subliniază şi democrat liberalul Adrian Papahagi, care precizează, totodată că este bine ca „reconstrucţia partidului să înceapă cât mai repede, pentru a pregăti alegerile europarlamentare“.

Câte simpatii, atâtea moţiuni

În opinia lui Adrian Papahagi, la Convenţia din 23 martie ar trebui să fie „atâtea moţiuni, câte sensibilităţi sunt în partid“, pentru că este nevoie de competiţie. „În primul rând, cred că este bine că s-a devansat data Convenţiei, este bine să avem o Convenţie cât mai devreme, pentru a începe reconstrucţia partidului cât mai repede. Trebuie ca la europarlamentare să avem un scor peste cel de la alegerile din decembrie. Aştept să văd ce moţiuni vor fi depuse. Este cunoscut faptul că sunt apropiat de Monica Macovei, Cristi Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu, dar sunt, pe de altă parte, un membru fidel al echipei clujene a PDL“, a declarat Papahagi.


Vă reamintim, în urmă cu câteva săptămâni, unii democrat liberali au susţinut că Emil Boc ar trebui să se reîntoarcă la şefia partidului. Acesta a precizat, în schimb, că este şi va rămâne „un pedelist pur sânge" şi că se va implica în susţinerea partidului, însă nu intenţionează să candideze la şefia acestuia, preocuparea sa de bază rămânând Primăria Cluj-Napoca.

Vasile Blaga va candida la şefia partidului

Luni, liderul PDL, Vasile Blaga, a spus că, la propunerea sa, Biroul a fost de acord, în unanimitate, să propună data de 23 martie pentru Convenţia Naţională a Partidului. În acest fel se respectă toate prevederile statutare, astfel încât să nu existe nicio observaţie, chiar dacă „unii doresc o convenţie mâine", iar alţii o doresc „amânată la calendele greceşti", scrie Mediafax. „O să candidez la Convenţia Naţională a partidului şi eu cred că 23 martie, dacă aceasta va fi data Convenţiei, e un punct important pentru viaţa partidului. Până la urmă, va trebui să trecem de la perioada de criză a partidului la ceea ce înseamnă reconstruirea adevărată a partidului", a spus Blaga.


El a adăugat că a ţinut partidul unit în cele mai grele momente, chiar dacă uneori a dat dovadă de prea multă îngăduinţă. „Cred că am ţinut partidul unit în cele mai grele momente ale existenţei lui, chiar dacă am dat dovadă de prea multă îngăduinţă, nu-mi prea stă în fire, dar am făcut-o pentru ca partidul să rămână unit în vremuri grele", a adăugat Vasile Blaga.

Ultimele Stiri
abonare newsletter