Politică

Claudiu Coşier şi-a dat demisia de la conducerea ADRNV

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/11/02-claudiu cosier.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Claudiu Coşier, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, şi-a dat demisia din funcţie. Demisia sa a fost înaintată Consiliului Judeţean Cluj, luni dimineaţa, şi vine ca urmare a scandalului în care ADRNV a fost implicată după ce contabila Cosmina Druţă a a furat 1,8 milioane euro din conturi. </strong></p>

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi totodată preşedinte al Comitetului Regional Director,  Horea Uioreanu, a recunoscut că a fost deschisă o anchetă disciplinară la nivelul ADRNV care îl vizează pe Claudiu Coşier.

Contabila ADRNV Cosmina Druţă a fost trimisă în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

Potrivit DNA, Cosmina Druţă a profitat de calitatea de angajată a ADR Nord -Vest şi SC IRCETT SA, cu drept de a depune instrumente de plată la bancă şi trezorerie, de a ridica extrase de cont şi de a completa ordine de plată, astfel încât, în perioada ianuarie 2011-iulie 2012, cu complicitatea soţului său, Naica Vasile, a falsificat ordine de plată în baza cărora suma totală de 7.667,212,88 lei (1,8 milioane euro) a fost transferată din contul celor două instituţii la care inculpata era contabil în contul SC VANGHER SRL, societate la care inculpata era asociat si administrator.


Preşedintele Consiliului pentru  Dezvoltare Regională (CDR), Horea Uioreanu, a luat astăzi act de demisia din funcţie a lui Claudiu Coşier, director al Agenţiei de Dezvoltare Regională de Nord-Vest.

”Demisia este un act unilateral, am luat act de această demisie şi am decis să numesc un director interimar, până la organizarea concursului pe post. Astfel, doamna Sanda Catană, angajat al ADRNV, va asigura interimatul funcţiei şi va avea în sarcină derularea proiectelor existente, precum şi buna desfăşurare a activităţii agenţiei”, a precizat Horea Uioreanu, preşedintele CDR.

Cât priveşte acţiunea comisiei de cercetare prealabilă disciplinară, stabilită prin Hotărârea CDR şi care cercetează încălcarea unor prevederi din Legea 315/2004 actualizată privind dezvoltarea regională, aceasta îşi va continua activitatea în cadrul ADRNV şi va prezenta un raport în şedinţa de plen a Consiliului pentru Dezvoltare Regională.

Claudiu Coşier nu a putut fi contact pentru a oferi mai multe detalii, având telefonul închis.



Citeşte şi:

Contabila care a devalizat conturile ADRNV vrea în liberate pentru a se întoarce la muncă


Contabila ADR Nord-Vest a furat bani până în ultimul moment


abonare newsletter