Politică

Băsescu, despre scandalul steagului secuiesc: „Să promovezi naţionalismul în vreme de criză e iresponsabil“

<p><strong>Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că nu va încuraja „niciodată" utilizarea unor însemne ilegale pe instituţiile statului român, comentând astfel ceea ce presa a numit „războiul steagurilor" româno-ungar, scrie realitatea.net.</strong>

„Sigur că niciodată nu voi încuraja utilizarea unor însemne ilegale pe instituţiile statului român. Dar depinde cum abordăm acest lucru, fără propagandă, fără patos, dar cu legea în mână", a declarat preşedintele.

Băsescu a spus că soluţionarea acestei situaţii stă în „responsabilitate".


„Eu soluţia o am dinainte ca lucrurile să se petreacă şi de când au început. Această soluţie este responsabilitatea. În perioade de criză şi istoria e plină de astfel de exemple promovarea naţionalismului este una dintre soluţiile politicienilor care îşi asumă o responsabilitate limitată. Cu certitudine, au existat mici gesturi reprobabile, dar să promovezi, să împingi în tema naţionalistă într-o perioadă de criză economică, în care mi se pare un comportament iresponsabil şi la Budapesta, şi la Bucureşti", a mai declarat preşedintele Băsescu.

Preşedintele a explicat astfel atitudinea amicală pe care a avut-o, la Consiliul European, faţă de premierul ungar Viktor Orban: „Apelul meu la Viktor Orban. M-am uitat la poze, e adevărat că râdeam, dar spunând uşor, uşor cu pianul pe scări în problema naţionalistă".


Citeşte şi:

Băsescu şi Viktor Orban fotografiaţi discutând înaintea lucrărilor Consiliului European

 




Ultimele Stiri
abonare newsletter