Politică

Cezar Preda (PDL): Orice act normativ care ajută la atragerea fondurilor europene va fi votat de PDL

<p><strong>PDL va vota orice act normativ care ajută la deblocarea, la atragerea şi la susţinerea programelor pentru fondurile europene, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal Cezar Preda.</strong>

În plus, PDL va crea un comitet de monitorizare a absorbţiei fondurilor europene condus de Theodor Stolojan, "astfel încât românii să vadă că principalul partid de opoziţie este conectat la ceea ce înseamnă interesul major al României", a anunţat Cezar Preda.

El a adăugat că perioada următoare va fi una grea pentru România.

"În 2012 domnul Ponta minte că s-au atras 20% şi de fapt România n-a beneficiat decât de 10% din sumele care trebuiau atrase, şi asta rezultanta eforturilor făcute în 2011. Spune domnia sa că 40 de miliarde e puţin pentru România? El, în 2013, în bugetul nostru, a prevăzut atragerea a doar 2,5 miliarde. Şi-a făcut un guvern stufos, spunând românilor că aşa trebuie să arate un guvern care este calat pe absorbţia fondurilor europene şi, în fond, nici măcar nu este preocupat de atragerea fondurilor europene", a spus Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai declarat că Uniunea Social Liberală nu a fost în stare în prima lună de mandat, în ciuda unei majorităţi covârşitoare, să-şi ţină parlamentarii în sală, să poată să dezbată corect fiecare articol din bugetul României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter