Politică

Ponta, din nou în dispută cu "Europa"

<p><strong><span style="font-family: &quot;arial&quot;, &quot;helvetica&quot;, sans-serif;"><span style="font-size: small;">Pentru Italia, o revenire la putere a fostului premier conservator Silvio Berlusconi ar echivala cu revenirea lui Nicolae Ceauşescu în România, a declarat sâmbătă, la Torino, premierul român Victor Ponta, informează ediţia online a cotidianului roman La Repubblica şi Agenţia AGI.</span></span></strong></p>

 


Declaraţiile şefului executivului de la Bucureşti au fost făcute la reuniunea socialiştilor şi progresiştilor europeni intitulată "Renaştere pentru Europa: pace, prosperitate şi progres", desfăşurată vineri şi sâmbătă la Torino (în regiunea Piemont, nord), în vederea susţinerii candidatului coaliţiei de centru-stânga din Italia, Pierluigi Bersani, la funcţia de prim-ministru, la alegerile parlamentare care se vor desfăşura în Peninsulă pe 24-25 februarie.
Potrivit La Repubblica, Victor Ponta, care a vorbit în limba italiană, a declarat: "Pentru noi, ca ţară fostă comunistă, a ne alătura Uniunii Europene a fost un vis. Dar Berlusconi nu este parte a acestui vis, el este un coşmar. Nu îmi pot imagina Italia cu Berlusconi la putere din nou, aşa cum nu îmi pot imagina România cu Ceauşescu înapoi. Acest trecut trebuie să rămână acolo, în trecut, iar acum este important viitorul".

Berlusconi "i-a întors-o" repede

Replica lui Silvio Berlusconi, aflat sâmbătă în campanie electorală la Padova (nordul Italiei), nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Fostul premier italian, lider al coaliţiei de centru-dreapta, a spus că, dacă ar fi ca Ceauşescu, ar avea puterile pe care nu le-a avut niciodată.
În actuala campanie electorală, Berlusconi a declarat în repetate rânduri că, dacă va câştiga alegerile legislative din 24-25 februarie, va modifica Constituţia italiană, pentru a acorda mai multe puteri premierului.
Potrivit La Repubblica, în discursul său, Victor Ponta a mai afirmat că este sigur că Pierluigi Bersani este "şansa cea mai bună nu doar pentru italieni, ci şi pentru cei peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în Italia".

abonare newsletter