monitorulcj.ro Menu

Politică

UPDATE: Liderul PNL Cluj-Napoca, Horea Uioreanu, a DEMISIONAT din funcţiile din partid

UPDATE: Horea Uioreanu, a remis un comunicat de presă în care menţionează că va rămâne preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PNL pentru a organiza alegerile interne din 2 martie, cu scopul ca la alegerile din 2016 PNL să câştige Primăria Cluj-Napoca.

“Dat fiind interesul public stârnit de decizia mea de a demisona din funcţiile politice deţinute la nivel judeţean precum şi de unele interpretări ale gestului meu, doresc să fac următoarele precizări: Motivele demisiei mele din funcţia de vicepreşedinte al Biroului Teritorial Judeţean(BPJ) Cluj şi membru al acestui organism, nu au nicio legătură cu apropiatul Congres al partidului. Este o decizie personală, luată după o analiză atentă a dinamicii politicii locale. În actul trimis BPJ şi conducerii centrale a partidului, şi pe care n-am dorit sa-l fac public, mi-am motivat foarte clar gestul care a determinat renunţarea la funcţiile politice amintite. Am convingerea că în viitorul apropiat toate cele sesizate de mine se vor rezolva, problemele fiind, repet, unele de interes local. De altfel, poziţia mea legată de Congresul PNL este cât se poate de limpede, ea fiind exprimată în declaraţia comună pe care am semnat-o alături de toţi preşedinţii de consilii judeţene, membri ai PNL. Ca urmare, resping categoric toate speculaţiile care leagă gestul meu de apropiatul Congres al PNL sau orice alt eveniment. Pe de altă parte, precizez faptul că rămân preşedinte interimar al organizaţiei municipal Cluj-Napoca a partidului pentru a organiza alegerile interne din 2 martie şi a avea, după foarte mult timp, o conducere legitimă a celei mai puternice filiale locale, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul ca la alegerile din 2016 să câştigăm Primăria Cluj-Napoca”, a precizat Uioreanu.
Liderul PNL Cluj-Napoca, Horea Uioreanu, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a demisionat din funcţiile deţinute în partid. El a trimis vineri o scrisoare conducerii centrale a PNL în care îşi exprimă în 10 puncte nemulţumile legate de modul în care filiala clujeană este tratată de liderii centrali.
Demisia lui Horia Uioreanu a fost anunţată la Biroul Judeţean al PNL şi urmează să fie discutată în cursul zilei de azi.
„Dacă părerea Consiliului Judeţean Cluj nu este luată în considerare în forurile de decizie a partidului am considerat că nu este nevoie de mine în biroul judeţean. Mă voi ocupa doar de municipiu. Probabil că cei din Biroul Judeţean nu mai au nevoie de mine, Este prima dată în 23 de ani când nu mai fac parte din forurile judeţene ale PNL. O să mă ocup doar de organizaţia municipală, munca pe care va trebui s-o depun acolo este foarte importantă. Eu am preluat această organizaţie doar de două luni de zile. Demisia mea este irevocabilă. Nu ştiu dacă demisia mea se va judeca astăzi în Biroul Judeţean, trebuia să fie o şedinţă la ora 14.00, nu ştiu dacă se va ţine, eu nu am fost chemat. Eu îl susţin pe Crin Antonescu, gestul meu nu are nicio legătură cu viitorul congres”, a precizat Horea Uioreanu.
La rândul său, preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, consideră că plecarea lui Uioreanu nu reprezintă nicio pierdere.
„Nu e o pierdere. Deloc. Uioreanu nu va pleca, e membru de drept în acest for de conducere. Dânsul rămâne în biroul permanent”, a precizat Nicoară.
În scrisoarea transmisă liderilor centrali ai PNL, Uioreanu expune zece motive care l-au determinat să demisioneze, între care nerespectarea Statutului partidului în convocarea unor şedinţe ale filialei Cluj a PNL şi modul în care organizaţia clujeană este tratată de conducerea centrală.
În 14 decembrie 2012, Horea Uioreanu a fost ales preşedinte interimar al PNL Cluj-Napoca, fiind desemnat să se ocupe de organizarea alegerilor la filiala municipală, care vor avea loc în luna martie. El a mai deţinut funcţia de preşedinte al PNL Cluj-Napoca şi în perioada 2000-2005.
Horea Uioreanu este şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Cluj a PNL. Uioreanu este membru PNL din 1990, iar în perioada 2004 - 2012 a fost deputat de Cluj.