monitorulcj.ro Menu

Politică

Tişe: „Ponta condamnă Clujul la subdezvoltare“

Senatorul PDL de Cluj, Alin Tişe, consideră că, din păcate, pentru clujeni, actualul buget, votat zilele trecute, este unul „al sărăciei, şomajului şi subdezvoltării“.

 

El a explicat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la sumele defalcate din TVA pentru drumuri, judeţul Cluj se află pe locul 25, cu 18lei/persoană, comparativ cu alte judeţe precum Hunedoara -40 lei/persoană, Caraş Severin -30lei/ persoană sau Sălaj cu 38 lei/persoană. În ceea ce priveşte alocarea pentru echilibrarea bugetelor locale, judeţul Cluj ocupă locul 40, cu 56lei/locuitor, comparativ cu Tulcea sau Botoşani (161lei, respectiv 157lei/locuitor. „Clujul este condamnat la subdezvoltare, suntem pe locul doi la contribuţii, dar la alocări suntem mult sub judeţele care contribuie cu mult mai puţin. Ni s-a spus că nu am primit bani pentru investiţii, pentru că am primit pentru echilibrare şi drumuri judeţene, însă, iată, parlamentarii USL au minţit“, a mai spus Tişe.

Povestea steagurilor din Covasna, „inflamată“ de USL

Pe de altă parte, Alin Tişe a subliniat faptul că pentru a distrage atenţia românilor de la discuţiile legate de buget, USL a inflamat povestea drapelelor ancorate în Covasna. În opinia senatorului clujean, aceasta s-ar fi putut rezolva la nivel judeţean, fără a mai exista acum, un război al declaraţiilor între România şi Ungaria.