Politică

CE: Subiectul diplomatic cu Ungaria ţine de politică internă. Dacă se dezbate în Parlamentul European, analizăm o poziţie

<p><strong>Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat joi că subiectul privind declaraţiile unor oficiali din România şi Ungaria ţine de politica internă, iar instituţia de la Bruxelles va avea o poziţie numai dacă se va ajunge la o dezbatere în Parlamentul European.

"Subiectul ţine de politica internă. Comisia Europeană nu poate comenta în acest stadiu", a afirmat Gray.


Întrebat despre afirmaţiile eurodeputatului Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD, despre faptul că se va cere de către delegaţia social-democraţilor la Parlamentul European, cu sprijinul grupului Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), puncte de vedere de la Comisia Europeană şi Consiliul European, Mark Gray a spus că numai în cazul în care se va ajunge la o dezbatere în PE este posibilă o reacţie a Comisiei.

"Numai dacă se va ajunge la o dezbatere în Parlamentul European, vom analiza o poziţie. Vom avea reprezentant acolo dacă va fi o dezbatere", a mai spus Mark Gray.


Europarlamentarii PSD vor solicita Comisiei Europene şi Consiliului European să prezinte un punct de vedere în legătură cu scandalul diplomatic dintre Ungaria şi România iscat pe tema arborării steagurilor Ţinutului Secuiesc, a declarat, joi, purtărorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

"Eu cred că trebuie să luăm cu oarecare rezervă declaraţia secretarului de stat din MAE ungar, sunt iresponsabile, primitive din punct de vedere politic. În Europa de azi e greu să vorbeşti de subiecte abordate de acest secretar de stat. Nu sunt declaraţii serioase. În Parlamentul European avem sprijinul grupului socialiştilor şi democraţilor şi vom lua atitudine. Vom trimite o solicitare CE şi să prezinte un punct de vedere, şi Consiliului. Mai mult decât atât, să facem din ţânţar armăsar, e prea mult", a spus Ivan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter