Politică

Boc: Victor Ponta se laudă cu stabilitatea macro economică şi cu deficitul sub 3%, exact ce critica când era în opoziţie

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/06/emil boc 7.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Întrebat ce părere are despre bugetul propus pe 2013 şi despre faptul că judeţul Cluj nu va primi bani pentru susţinerea investiţiilor, fostul premier Emil Boc a precizat că aceeasta reprezintă ceea ce România a votat la alegerile din decembrie 2012. “Este ceea ce România a votat în 9 decembrie. Asta am votat, asta am primit”, a comentat Boc.</strong>

Mai mult, fostul premier l-a atacat pe Victor Ponta care se laudă cu stabilitatea macro economică şi cu un deficit sub 3%, exact ceea ce critica când era în opoziţie.

“Primul ministru  nu ezită să se laude cu două lucruri, cu stabilitatea macro economică şi cu un deficit sub 3%. Victor Ponta împreună cu primul cabinet trebuie să ştie că se laudă cu exact cu ceea ce au criticat toată perioada cât au fost în opoziţie. Pentru că această stabilitate macro economică şi deficit sub 3% n-au venit din cer, n-au venit prin contribuţia Guvernului Ponta, au venit prin sacrificiile şi suferinţele românilor şi prin preţul politic plătit de guvernanţii perioadei 2009-2012. Şi atunci când se laudă ar fi bine să mulţumească măcar românilor pentru efortul pe care l-au făcut pentru ca România să aibă astăzi o stabilitate macro economică, să iasă din procedura de excesiv unde au dus-o USL-ul anului 2007-2008 şi să fim cu un deficit sub 3% aşa cum cer rigorile Uniunii Europene. Dar dacă mergeam după politicile domnului Ponta când era în opoziţie astăzi deficitul nu era sub 3% şi era undeva la peste 14%. Asta-i diferenţa între discursul domnului Ponta când era în opoziţie şi discursul primului ministru de astăzi. Practic se laudă cu ceea ce au făcut alţii şi în primul rând ar trebui să nu uite să le mulţumească de fiecare dată românilor pentru faptul că ei au adus această stabilitate macro economică şi integrarea în normele europene în materie de deficit”, a precizat fostul premier.


„De fapt, acestea sunt singurele realizări cu care Guvernul se poate lăuda, că altele nu au. Nu se poate lăuda cu faptul că au tăiat bani de la investiţii, nu se poate lăuda cu creşterea şomajului, nu se poate lăuda cu creşterea inflaţiei, nu se poate lăuda cu creşterea preţului la utilităţi”, a mai comentat Boc.

Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, miercuri dimineaţă, în plen, pentru a continua dezbaterile începute marţi la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013. Parlamentarii PDL au părăsit, miercuri, şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care se dezbate bugetul de stat, acuzând faptul că amendamentele opoziţiei au dispărut din raportul comisiilor de buget-finanţe.


În bugetul pe 2013 nu există finanţări pentru niciun proiect de dezvoltare a Clujului, Spitalul de Urgenţă, aeroport sau  Autostrada Transilvania. „Nu există zonă geografică defavorizată în fața alteia, există doar proiecte naționale pe care trebuie să le susținem cu toții” a declarat Aurelia Cristea, deputat USL de Cluj.

abonare newsletter