Politică

Boc: Scoaterea amendamentelor PDL de la dezbateri, abuz fără precedent şi bătaie de joc

<p><strong>Fostul preşedinte al PDL Emil Boc afirmă că scoaterea amendamentelor democrat-liberalilor de la dezbaterile parlamentare legate de buget reprezintă "un abuz fără precedent, un atac şi o bătaie de joc la adresa democraţiei" şi că "nici în cea mai neagră dictatură nu se întâmplă aşa ceva".</strong>

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează situaţia creată în Parlament după ce parlamentarii PDL au părăsit plenul, Emil Boc a spus că fiecare parlamentar reprezintă un colegiu uninominal, iar a refuza dezbaterea problemei din colegiul respectiv în Parlament "este o bătaie de joc la adresa democraţiei din România".

"Scoaterea amendamentelor PDL de la dezbateri este un abuz fără precedent, niciun Parlament din lume, cu orice majoritare ar avea, nu poate scoate din dezbatere amendamente depuse de parlamentari. A refuza dezbaterea reprezintă un atac fără precedent la adresa democraţiei parlamentare din România. Este o bilă extrem de neagră cu privire la ce înseamnă democraţie parlamentară şi dezbatere publică. Fiecare parlamentar reprezintă un colegiu uninominal, iar a refuza dezbaterea problemei din colegiul respectiv este o bătaie de joc la adresa democraţiei din România. Nu am mai întâlnit aşa ceva, refuzul dezbaterii este inacceptabil. Nici în cea mai neagră dictatură nu se întâmplă asemenea proceduri, e de neconceput aşa ceva", a spus Boc.


El a afirmat că atitudinea grupurilor parlamentare ale PDL, care au părăsit plenul Parlamentului, este pe deplin "legitimă şi corectă".

Parlamentarii PDL au părăsit, miercuri, şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care era dezbătut bugetul de stat, acuzând faptul că amendamentele opoziţiei au dispărut din raportul comisiilor de buget-finanţe.


Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat pe hol că protestul democrat-liberalilor a fost determinat de faptul că Dan Radu Ruşanu, preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, "cu de la sine putere", a scos de pe lista de dezbatere. amendamentele care aveau ca principală ţintă alocarea de fonduri pentru bugetul SGG.

Anterior, în plen, parlamentarii PDL Gheorghe Ialomiţianu, Cezar Preda şi Gheorghe Tinel au acuzat puterea că vrea să elimine dreptul opoziţiei de a susţine amendamentele la buget.
Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, miercuri dimineaţă, în plen, pentru a continua dezbaterile începute marţi la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013.

Ultimele Stiri
abonare newsletter