Politică

Boc: Antonescu „părinte al Constituţiei” ar fi o premieră la nivel european; NU are NICIO TANGENȚĂ cu domeniul CONSTITUȚIONAL.

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/06/emil boc 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Emil Boc a criticat dur decizia premierului Victor Ponta de a-l numi pe Crin Antonescu preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, precizând că  ar fi o premieră la nivelul Uniunii Europene când un preşedinte de comisie constituţională nu are nicio tangenţă cu domeniul constituţional. </strong></p>


„Este prima dată în istoria revizuirii Constituţiilor din Uniunea Europeană când preşedintele de comisie constituţională nu are nicio tangenţă cu domeniul constituţional, simplul fapt că temporar ocupă scaunul de preşedinte al Senatului în calitate de om politic nu are nicio legătură cu calitatea de preşedinte al comisiei constituţionale care trebuie să fie una, prin excelenţă, de specialitate şi să fie capabil să facă o incursie în dreptul comparat pentru a propune soluţii de modernizare a sistemului constituţional românesc. Domnul Antonescu cu siguranţă are abilităţi şi competenţe în alte domenii, dar cu siguranţă nu le are în domeniul pentru care a fost propus, aceea de preşedinte al comisiei constituţionale”, a precizat Boc.

Şi preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, îi cere premierului Victor Ponta să nu îl numească pe Crin Antonescu preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, pentru că nu are nicio competenţă profesională în domeniu, singura motivaţie a acestei numiri fiind ca liderul PNL "să-şi sape singur groapa".


 


Citeşte şi:

Buda: „Antonescu nu este potrivit în funcţia de coordonator al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei“


 


Premierul Victor Ponta declara, marţi, că susţine ideea ca preşedintele PNL, Crin Antonescu, să coordoneze comisia parlamentară pentru revizuirea Constituţiei, precizând că acesta poate acoperi "politic" această dezbatere, atât ca preşedinte al Senatului, cât şi ca viitor candidat la prezidenţiale.

La rândul său, Crin Antonescu afirma că în ceea ce priveşte conducerea unei comisii de revizuire a Constituţiei, faptul că nu este jurist este "o falsă problemă", precizând că revizuirea Legii fundamentale este "o lucrare politică" şi nu un act notarial.

abonare newsletter