Politică

CSAT a avizat proiectul de privatizare a CFR Marfă

<p><strong>Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectul pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfă, solicitând privatizarea cu un investitor strategic.</strong></p>

 

"La solicitarea Guvernului României, CSAT a avizat proiectul Hotărârii Guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă 'C.F.R. Marfă' - S.A. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat acest proiect solicitând privatizarea cu un investitor strategic şi respectarea obligaţiilor pe care 'C.F.R. Marfă' - S.A. le are faţă de MApN, NATO şi alte structuri de securitate", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.


Şi vicepremierul Daniel Chiţoiu a declarat, la finalul şedinţei CSAT de marţi, că privatizarea CFR Marfă se va finaliza până la jumătatea lunii iunie, va fi realizată cu un investitor strategic şi va avea o garanţie de participare de 10 milioane euro.

”Nu au fost controverse în privinţa privatizării CFR Marfă, în CSAT. S-a aprobat strategia de privatizare a CFR Marfă. Este vorba despre o privatizare cu un investitor strategic, cu o garanţie de participare de 10 milioane euro, să nu mai avem participanţi de calibrul celor de la Oltchim. Va fi o privatizare cu plic închis, cu investitor strategic. Există un calendar agreat cu instituţiile financiare internaţionale ca până la jumătatea lunii iunie să desemnăm câştigătorul”, a afirmat Daniel Chiţoiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter