Politică

Gurzău: „Gheorghe Vuşcan a minţit!“

<p><strong>Deputatul PDL de Cluj, Adrian Gurzău, va sesiza Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaților, pentru „depășirea în mod flagrant“ a atribuțiilor de prefect de către Gheorghe Vușcan şi a Ministrului Cercetării, Mihnea Costoiu.</strong>

Parlamentarul clujean PDL susţine că prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, „a mințit în cel mai josnic mod“ prin faptul că a declarat public că nu a participat la nici o întâlnire cu reprezentanții Guvernului și că nu a luat parte la nici un fel de discuție informală, purtată pe tema identificării celor mai bune mijloace de fraudare a banilor statului. „Minciuna prefectului de Cluj, Gheorghe Vușcan, surprins în flagrant la o petrecere la cabana unui așa- zis amic, alături de Ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu și de alți reprezentanți de marcă ai mediul universitar şi politic clujean, depășește orice limită, putând fi ușor încadrată la categoria ridicol sau penibil. Este absolut hilar ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să mintă cu atâta nonșalanță chiar în fața unor dovezi incontestabile, surprinse la fața locului. În aceste condiții este direct responsabil și a girat prin prezența sa la comiterea unor fapte care pot să cadă în zona ilicitului penal, planificând alături de alți colegi de breaslă la comiterea unor ilegalități demne de James Bond“, declară Gurzău, într-un comunicat de presă.

Deputatul consideră că este „rușinos și revoltător“ ca reprezentanții unor instituții publice să fie artizanii unor asemenea proiecte cu beneficii financiare personale. De asemenea, Gurzău îi reaminteşte lui Vuşcan că prefectul este o persoană apolitică, ce are ca și principală activitatea organizarea, coordonarea și controlul aplicările legilor, a ordonanțelor și hotărârilor Guvernului, a ordinelor şi instrucţiunilor emise potrivit legii „și nu invers“. „Domnilor guvernanți, programul de guvernare se face la Guvern nu la cabane sau prin sediile de partid“, spune deputatul.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter