Politică

Proiectul legii bugetului de stat pe 2013, adoptat de comisiile parlamentare de buget-finanţe

<p><strong>Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au adoptat, vineri seară, cu amendamente, proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013. Raportul favorabil a întrunit 23 de voturi "pentru", 3 abţineri şi 5 voturi "împotrivă". </strong></p>

 


Membrii celor două comisii de specialitate urmează să dezbată şi să voteze în cursul serii de vineri şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013.

Cu ocazia votului, mai mulţi parlamentari ai puterii au făcut remarca potrivit căreia "majoritatea funcţionează", în timp ce parlamentarii PSD şi PNL aplaudau. Ulterior, unul dintre membrii comisiilor de buget a continuat: "Opoziţia nici la vot nu e unită", făcând referire la faptul că parlamentarii PPDD s-a abţinut la vot, iar parlamentarii PDL au votat împotrivă.


La nivelul comisiilor de buget-finanţe a fost amendat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013, faţă de forma popusă de Guvern, fiind realizate o serie de redistribuiri de sume de la bugetul Ministerului de Finanţe către alţi ordonatori de credite.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013 urmează să intre în dezbaterea plenului Parlamentului.

abonare newsletter