Politică

Daniel Constantin: Menţinem decizia politică de a reduce TVA la 9% pentru pâine în 2013

<p><strong>Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, vineri, la Comisiile parlamentare de buget, că măsura reducerii TVA la 9% pentru pâine este un angajament politic care ar putea fi aplicat în 2013, în condiţia în care efortul bugetar pe 6 luni este de 100 de milioane de lei. </strong></p>


Constantin a susţinut cu ocazia prezentării bugetului Ministerului Agriculturii în Comisiile parlamentare că unul dintre obiectivele sale rămâne reducerea TVA la 9% pentru alimentele de bază, fiind menţinut proiectul pilot pentru pâine în 2013.

"TVA de 9% este un angajament politic pe care sunt convins că putem să-l aplicăm, chiar în anul 2013, eu voi milita în permanenţă pentru proiectul pilot pe care l-am anunţat de a avea TVA la produsul acesta – pâine – de 9%. Din punctul meu de vedere cred că trebuie să avem 9% pe tot lanţul de producţie, deci mă refer la cereale, la făină şi la pâine. În felul acesta putem să combatem foarte mult din evaziunea fiscală", a spus Constantin.


El a menţionat că efort bugetar pentru pâine, pe 6 luni, ar implica iniţial potrivit estimărilor 100 de milioane de lei.

"Cred că ne putem permite la un moment dat şi în funcţie de creşterea economică un astfel de experiment şi dacă el va funcţiona şi colectările vor fi mai mari sunt convins că după aceea mult mai uşor putem să extindem şi la alte produse", a mai spus Constantin.


Pe de altă parte, ministrul a precizat că singura problemă în ceea ce priveşte bugetul Agriculturii vizează subvenţia pentru motorină pentru agricultori, în cazul căreia încă nu există cadrul normativ.

El a mai precizat că în acest sens va fi notificată Comisia Europeană pentru a obţine acordul acestui for în sensul menţinerii subvenţiei la motorină.


Ultimele Stiri
abonare newsletter