Politică

Aeroportul din Cluj va cheltui 2 MILIOANE DE EURO pentru un STUDIU de dezvoltare a infrastructurii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/31/aeroport m 2.jpg" border="0" width="387" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca va realiza un studiu din fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă.</strong>

Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că proiectul este în valoare de două milioane de euro şi că aeroportul clujean e primul din România care primeşte fonduri europene nerambursabile.

„Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca va demara un studiu pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă, printre obiective numărându-se stabilirea necesităţii şi oportunităţii construirii unei platforme de operare aeronave şi platformă de cale ferată, un terminal Cargo şi o platformă de staţie de cale ferată pentru transportul de persoane. Studiul se face în cadrul unui proiect co-finanţat cu două milioane de euro din fonduri europene. Scopul proiectului este integrarea transportului aerian cu cel feroviar şi rutier, iar UE ţine mult la transportul intermodal. Prin realizarea acestei investiţii se va prelua pe cale aeriană traficul de marfă pentru zona de nord-vest a ţării”, a explicat David Ciceo.

Principalele obiecte de infrastructură care sunt vizate în urma studiilor sunt: platformă de operare aeronave şi platformă cale ferată, aerogara Cargo, platformă staţie cale ferată-pentru transportul de persoane, conexiuni de transport. „Transportul intermodal este soluţia pentru un transport din poartă în poartă, care să permită creşterea gradului de accesibilitate prin decongestionarea drumurilor naţionale şi transferul unui număr mai mare de mărfuri şi călători către calea ferată”, a mai precizat Ciceo.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a spus că proiectul este unul de viitor şi că fără dezvoltarea aeroportului Clujul nu va putea spune că este capitala euroregiunii de Nord-Vest şi nici poarta de intrare a Transilvaniei.

Pentru realizarea studiului sunt aşteptate inclusiv firme din străinătate.


Citește și:


Ce SOLUŢII există pentru PISTA DE LA AERPORT care se intersectează cu centura. Ciceo: nu e o problemă de actualitate pentru următorii 3-4 ani

Alin Tişe: Pista aeroportului va fi plătită din bugetul judeţului, nu se vor aloca bani de la Guvern


Războiul pe tema centurii şi aeroportului continuă. Uioreanu îl acuză pe Tişe că vroia să demoleze centura


Ultimele Stiri
abonare newsletter