Politică

Alin Tişe: Pista aeroportului va fi plătită din bugetul judeţului, nu se vor aloca bani de la Guvern

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/31/alin tise m 4.jpg" border="0" width="413" height="257" style="margin: 2px 5px; float: left;" />Senatorul clujean Alin Tişe a precizat că pista de 2.100 de metri care ar fi trebuit finalizată anul trecut, se va finaliza cu bani de la bugetul judeţului, deoarece în acest an Guvernul nu va aloca nicio sumă de bani pentru acest obiectiv. Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj, a precizat joi că se aşteaptă ca Guvernul să aloce bani pentru terminarea lucrărilor.</strong>

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că pista de 2.100 de metri va fi finalizată cu bani de la Guvern, cu bani din bugetul judeţului sau printr-un credit bancar pe care instituţia pe care o conduce îl va contracta. „Dacă Guvernul nu ne va finanţa, indiferent ce se va întâmpla, dacă lucrările de deviere a Someşului nu vor începe până în martie, nu vom termina pista anul acesta. Vrem să finalizăm, indiferent de blocaje, pista de 2.100, vrem să o terminăm până în toamnă. Vreau ca lucrările să înceapă în martie.  Vom aloca din bugetul judeţului suma de 5 milioane de euro, vom vedea după aceea cum vom recupera aceşti bani”, a precizat Uioreanu.

Fostul preşedinte al CJ Cluj, Alin Tişe, i-a transmis lui Uioreanu că Guvernul nu va finanţa anul acesta lucrări la aeroportul din Cluj, iar banii pe care Consiliul Judeţean îi va aloca din buget propriu nu vor mai putea fi recuperaţi.

„Pista ar fi trebuit finalizată anul trecut, anul acesta ar trebui finalizată, finanţarea se va face din bugetul judeţului. Pista a fost gândită pe un buget multi anual de trei ani, pista e mai scumpă decât stadionul. Dacă nu se primesc resurse financiare doar din bugetul judeţului se vor plăti lucrările. Banii nu pot fi recuperaţi de la pistă, nu există variantă să-i recupereze. Nu se primesc bani pentru aeroport anul acesta, varianta banilor de la Guvern trebuie uitată. Dacă se doreşte să fie gata în acest an trebuie plătită din bugetul judeţului. Consiliul Judeţean să facă bină să găsească soluţii pentru alte proiecte din bani europeni, dacă nu vor găsi soluţii alternative va fi foarte greu pentru Consiliul Judeţean”, i-a transmis Tişe lui Uioreanu.

Tişe: "Sunt informaţii eronate. Centura nu trebuie demolată!"

În plus, senatorul clujean a mai precizat că în nicun fel centura Vâlcele-Apahida nu se intersectează cu pista. „De la finele pistei până la centură sunt 200 de metri. Centura de ocolire intră în zona extinsă largă de protecţie a pistei. Nu există niciun impediment pentru a se finaliza pista, ea trebuie făcută, trebuie finalizată. Se poate pune problema nu cu centura, s-ar pune problema în ce măsură un avion transcontinental va afecta sau nu TIR-urile, în ce măsura avionul ar pune în pericol maşinile care circulă, nu centura. Aceste probleme se pot rezolva printr-o semaforizare adecvată. Maşinile de dimensiuni mici nu sunt în niciun fel afectate. Sunt informaţii eronate, în niciun fel centura nu trebuie demolată, mutată. Eventualele restricţii de circulaţie le-ar impune Autoritatea Aeronautică, doar în cazul zborurile transcontinentale”, a mai precizat Tişe.



Citește și:

Ce SOLUŢII există pentru PISTA DE LA AERPORT aeroport care se intersectează cu centura. Ciceo: nu e o problemă de actualitate pentru următorii 3-4 ani


Războiul pe tema centurii şi aeroportului continuă. Uioreanu îl acuză pe Tişe că vroia să demoleze centura


Ultimele Stiri
abonare newsletter