Politică

Războiul pe tema centurii şi aeroportului continuă. Uioreanu îl acuză pe Tişe că vroia să demoleze centura

<p><strong>Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, îl acuză pe fostul preşedinte al CJ Cluj, Alin Tişe că minte când spune că nu știa că pista de 3.500 de metri a Aeroportului se suprapunea Centurii Apahida. Uioreanu a prezentat o adresă semnată de Alin Tişe către Ministerul Transporturilor prin care Tişe se angaja că va face demersurile necesare devierii parţiale a unui tronson din varianta ocolitoare Cluj-Est înspre Apahida. </strong></p>


„Domnul senator susţine că nu a avut nici un fel de responsabilitate în elaborarea proiectului de dezvoltare a aeroportului, toate documentele fiind gestionate de conducerea aeroportului. Mai mult chiar, el mai afirmă că, în realitate «construirea pistei de 3,500 m nu e influenţată / afectată în niciun fel de construirea centurii, aşa cum eronat se susţine în spaţiul public», dându-se victimă. Vreau să-i reamintesc domnului Alin Tişe că în octombrie 2010 a solicitat doamnei Anca Boagiu, ministrul transporturilor la acea data, în scris, sprijin cu «emiterea unui aviz favorabil» pentru ”Planul Urbanistic Zonal – Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Cluj Napoca şi dezvoltare servicii în zonele aferente”. El mai preciza în adresa remisă ministerului că «în momentul în care vor demara lucrările pentru etapa finală la obiectivul de investiţie Pista de 3500 de m, Consiliul Judeţean Cluj se angajează să facă demersurile necesare devierii parţiale a unui tronson din Varianta ocolitoare Cluj-Est înspre Apahida. Pentru prima etapă a Pistei la 2100 de metri ce urmează să fie începută în acest an, nu este necesară nici o intervenţie asupra centurii ocolitoare existente»”, a declarat Horea Uioreanu.

„Precizez faptul că demersul ex-preşedintelui CJ Cluj venea ca urmare a unei adrese remisă de CNADNR care îşi declina competenţa în ceea ce priveşte avizarea acestui PUZ în favoarea Ministerului Transporturilor. După mai multe reprize de corespondenţă, Ministerul a avizat PUZ aferent primei etape de construire a pistei, respectiv la 2100 de m, cu precizarea că la momentul demarării proiectului pentru restul de 1400 de m să se revină cu soluţii care să nu afecteze centura ocolitoare”, a mai precizat Uioreanu.

Senatorul clujean nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Pista de 3.500 de metri a Aeroportului Internațional Cluj este afectată de centura Vâlcele-Apahida, la capătul pistei existând o porţiune care ar putea obtura zborurile avioanelor, iar investiția necesară pentru a remedia problema se ridică la 10 milioane de euro.


 


 


Citește și:


Noua pistă a aeroportului nu încape de centura Vâlcele-Apahida?


 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter