Politică

Becali se gândeşte la o fuziune a PNG cu PNL

<p><strong><img src="http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR81W1t1XXWAAhPK2RdiA2U9hUaXHAMAo4L52z7Mq2O9PGoSCwB" border="0" /></strong></p> <p><strong>Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, într-o emisiune televizată, că în zilele următoare se va decide dacă deputatul George Becali va rămâne în partid şi se va supune unor „rigori" sau dacă se va întoarce în PNG.

„Am făcut o asociere politică într-o anumită conjunctură cu domnul Becali şi vom lămuri în zilele următoare dacă domnia sa doreşte să rămână a la longue în PNL, supunându-se unor rigori (...) sau dacă domnia sa redevine lider al unui partid care există in România, din poziţia de parlamentar", a declarat liderul PNL.


În replică, Gigi Becali a precizat că nu îi este frică de unii sau de alţii care îl vor plecat din partid. Mai mult, el a lansat ideea unei fuziuni a PNG cu PNL. „Eu îmi doresc să ramân în PNL. Planul meu, eu mă gândeam să rămân în PNL şi PNG să fuzioneze cu PNL. Cu PNG ce să fac, are 2 şi ceva la sută. Eu mă gândeam că cele două partide să fuzioneze. Acum cum vrea şi domnul Antonescu, aştept să mă întâlnesc cu dânsul să vedem ce zice. Nu mă tem de unii şi de alţii, când eşti aşa mare nu ai de ce să-ţi fie frică. Dacă unu are zece oi şi altul are 3000 de oi, ce motiv mai este de competiţie, nu mi-e frică", a declarat Becali, potrivit Hotnews.ro.

Nicoară: „Nu acesta a fost gândul liberalilor“


Părerile sunt împărţite în rândul liberalilor clujeni, când vine vorba de fuziune. Liderul PNL Cluj, Marius Nicoară se declară chiar surprins de această idee, mai ales pentru că - spune senatorul clujean - nu acesta a fost gândul liberalilor. „Nu ştiu, nu acesta a fost gândul nostru, al liberalilor… este o chestiune surprinzătoare. Dar, pe de altă parte, nu spui niciodată nu, până nu măsori, până nu cântăreşti, analizezi lucrurile. Eu sunt de părere că e mai bine să măsori o dată, de două ori, de trei ori, şi „tai“ o singură dată“, a spus Nicoară pentru Monitorul de Cluj.

Szeplekan: „Ideea este binevenită“

Vicepreşedintele PNL Cluj, Mihai Szeplekan, salută, în schimb, ideea unei eventuale fuziuni între cele două partide. „Ideea este binevenită, din punctul meu de vedere. Trebuie spus însă că Gigi Becali vrea, probabil, să facă această fuziune pentru a-şi consolida poziţia în PNL, pe de o parte, şi pentru a obţine putere,  pe de altă parte. Dar ideea fuziunii este binevenită. Mai ales pentru că s-a văzut că mulţi din PNG s-au îndreptat înspre PNL. Deja se poate vedea sau se poate vorbi de o fuziune, încet încet. Nu ştiu dacă mai sunt vreo 10 consilieri PNG în tot judeţul. De asemenea, trebuie să amintim faptul că doi membri importanţi din PNG, cu funcţii de conducere au trecut la liberali. Este vorba despre primarul din Bonţida - Emil Cârhaţ - şi viceprimarul din Geaca – Mihai Moldovan“, a spus Szeplekan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter