monitorulcj.ro Menu
Politică

Consiliul Judeţean a majorat capitalul social la Cluj Arena

Consilierii judeţeni au aprobat, marţi, majorarea capitalului social al societăţii care administrează Cluj Arena cu suma de 240.000 de lei. Majorarea capitalului social va acoperi cheltuielile stadionului Cluj Arena în ceea ce priveşte facturile de gaz şi de curent.

SC Cluj Arena a cerut Consiliului Judeţean Cluj să analizeze posibilitatea majorării capitalului social, având în vedere situaţia financiară precară a societăţii, determinată de dificultatea încasării creanţelor rezultate din contractele de utilizare a stadionului Cluj Arena încheiate cu clubul de fotbal Universitatea Cluj,  precum şi de cheltuielile ridicate de funcţionare a imobilului în perioada iernii, care generează incapacitatea de plată a utilităţilor către  E-ON Gaz şi S.C. Electrica S.A. Consiliul Judeţean a decis majorarea capitalului social cu 30 de voturi pentru, o abţinere şi trei voturi împotrivă. Potrivit directorului Cluj Arena, Radu Raţiu, majorarea de capital va aduce societatea la zi.

Singurii bani pe care stadionul îi va primi

„Este singura intervenţie pe care am făcut-o pentru a încheia cu bine anul 2012. Un coleg mi-a transmis că am un muzeu acolo (n.red primarul Emil Boc), de fapt îi transmit că am moştenit un muzeu. Cluj Arena nu a avut niciun fel de program pe anul 2012. În schimb, pentru anul 2013 există un program maximal şi minimal fixat. Lucrul acesta cu majorarea capitalului social nu se va mai întâmpla. Programul pe care îl avem ne dă încrederea că din activităţile desfăşurate pe stadion nu va mai fi nevoie de majorări de capital social”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Horaţiu Cătărig, consilier judeţean PDL, a arătat că Universitatea Cluj are o datorie de 6 miliarde de lei. „Nu e corect ca totul să se pună în capul directorului stadionului pentru că practic acesta e un caz special. Noi majorăm capitalul cu 2 miliarde, dacă s-ar opri gazul degradările ar fi mai mult de 2 miliarde. Universitatea Cluj are o datorie de 6 miliarde de lei. Situaţia s-a tolerat acceptându-se în continuare ca echipa să joace, acumulându-se datorii”, a precizat Cătărig.

Acţionarii Societăţii participă la capitalul social, astfel: judeţul Cluj, prin Consilul Judeţean Cluj, cu o cotă de participare la capitalul social de 90% şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, cu o cotă de participare la capitalul social de 10%. Capitalul social al Societăţii este de 300.000 lei, iar conform cotelor de participare, suma de 270.000 lei este vărsată de către judeţul Cluj, iar suma de 30.000 lei este vărsată de către Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj.