monitorulcj.ro Menu
Politică

Maşina lui Moisin „miroase“ a şpagă

Cum a “pitit” Radu Moisin o maşină de zeci de mii de euro de la Rosal.

Viceprimarul muncipiului Cluj-Napoca, Radu Moisin, conduce o maşină al cărei “trecut” este cel puţin dubios.

monitorulcj.ro a aflat că autovehiculul a trecut prim mâinile mai multor proprietari, printre care o firmă care are contracte “grase” cu Primăria: Rosal.

Incidentul buclucaş cu vicele “nărăvaş”

Audiul A6, argintiu, la volanul căruia a fost văzut în repetate rânduri viceprimarul PDL Radu Moisin, a devenit “vedetă” în iarna anului trecut, când un cetăţean al Clujului i-a făcut politicianului o reclamaţie la Primărie.

Mai exact, în 30 noiembrie 2010, presa locală scria cum clujeanul Horea Popa a fost amendat de Poliţia Comunitară şi i s-a cerut să părăsească Parkingul Primăriei pe motiv că „blochează circulaţia“, după un schimb de replici cu viceprimarul. „Nu am plecat pentru că sunt abonat la parking de doi ani de zile. Atunci am aflat, de fapt, că şoferul Audi-ului e viceprimarul Radu Moisin“, spunea contribuabilul clujean, citat de adevarul.ro. Moisin nu a comentat atunci incidentul, mărginindu-se, aşa cum ne-am obişnuit, să dea vina pe cei “mulţi” care “îi vor răul”.

Proprietar de Dacia, şofer de Audi…

Viceprimarul Radu MoisinAutovehiculul ar fi trecut poate neobservat dacă viceprimarul nu ar fi fost obligat la finele lui 2010 (02.11.2010) să îşi actualizeze declaraţia de avere, unde, surprinzător, nu apărea decât o Dacia 1310 TX, din 1988.

Aşa cum monitorulcj.ro a arătat în numărul de marţi, Radu Moisin şi-a vândut un autoturism Fiat Punto către “anul 2010”, singura maşină trecută ulterior în declaraţia de avere fiind Dacia.

Astfel, incidentul din iarna trecută ne-a zgâriat la ochi.

Trecutul maşinii

Autovehiculul Audi cu numărul CJ-12-WSF condus de viceprimarul Moisin a trecut prin mâinile mai multor proprietari.

Iniţial, maşina a fost înmatriculată pe numele firmei de leasing Regata I SRL din Zalău, iar ulterior pe societatea Rosal Bucureşti Sucursala Cluj-Napoca (societate care are contracte importante de salubritate şi deszăpezire cu Primăria muncipiului Cluj-Napoca).

Următorul proprietar – în acte – al Audiului este clujeanul Chira Beniamin Marius, membru al PDL Cluj, responsabil din partea Biroului Permanent Local al PDL Cluj pentru cartierul Grigorescu, fieful lui Radu Moisin.

Chira – fost taximetrist până prin 2003, actualmente inspector şcolar pentru arte la Inspectoratul Şcolar Cluj – este cunoscut ca un apropiat al viceprimarului, care l-a numit în Consiliul de Administraţie al RATUC.

Cum putea un bugetar, cu salariul “ciopârţit” cu 25% să-şi permită un Audi A6 rămâne un mister, la fel cum este cel puţin greu de priceput de ce i l-ar fi cedat spre folosinţă viceprimarului.

Din februarie 2011, însă, Chira a vândut maşina către Popa Elena Felicia, din Cluj-Napoca, iar numărul autoturismului s-a schimbat în CJ-13-TUF.

De ce ar trebui să se sesizeze ANI

declaraţia de avere a lui Radu MoisinCum folosinţa ar reprezenta 90% din dreptul de proprietate (aşa se învaţă în primul an de Drept), cel aflat la volanul unei maşini este mai proprietar decât cel al cărui nume apare în acte.

Astfel, viceprimarul Radu Moisin se bucură de folosinţa unui autoturism a cărui valoare depăşeşte cu mult posibilităţile sale materiale, motiv suficient pentru ca Agenţia Naţională de Integritate să se sesizeze şi să-i verifice averea…

Faptul că Rosal are contracte de milioane de euro cu Primăria Cluj-Napoca, instituţie în a cărei conducere executivă este şi viceprimarul Radu Moisin, şi suspiciunea – cel puţin ipotetică – de posibilitate de influenţare a deciziilor municipalităţii în favoarea societăţii, constituie elementele unui conflict de interese foarte grav.

Când asupra moralităţii şi onestităţii om politic planează cea mai mică urmă de îndoială, cetăţenii care i-au dat votul trebuie să afle. Iar dacă are coloană vertebrală, acesta ar trebui să demisioneze.