Politică

PDL cere USL să nu izoleze Clujul

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/28/reduce%20costuri.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Democrat liberalii de la Cluj cer USL să nu adopte din nou strategia din perioada 2000-2004 de izolare a Clujului, „izolare evidentă“ în proiectul  bugetului naţional.</strong>


Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, le-a cerut, luni, parlamentarilor USL să nu uite de promisiunile din campania electorală în ceea ce priveşte finanţarea de la bugetul naţional a proiectelor de interes major ale judeţului Cluj.

„Dacă în campania electorală s-au prezentat cu un program de guvernare realizat strict pentru câştigarea voturilor bazat pe calcule ireal, iată ca nici nu a trecut o lună de la guvernare că ne-am trezit cu taxe şi impozite dublate, impozite forfetare, sistarea finanţării şcolilor şi spitalelor dar, şi mai grav, lipsa unei strategii de atragere de investiţii şi investitori pentru crearea de noi locuri de muncă. Din păcate, aşa cum arată proiectul de buget actual, atât judeţul Cluj cât şi Transilvania vor fi văduvite  de o finanţare corespunzătoare pentru obiectivele strategice precum: continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, Spitalul Regional de Urgenţă, Centru Cultural Transilvania“, a declarat liderul PDL Cluj.


Clujul, printre cei mai importanţi contributori

Buda subliniază, totodată, faptul că judeţul Cluj este unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul naţional şi „tocmai de aceea, consider că finanţarea acestor obiective atât de importante şi necesare pentru dezvoltarea acestei zone a Transilvaniei ar trebui să reprezinte o prioritate şi de aceea fac un apel public către parlamentarii USL Cluj să îşi respecte promisiunile asumate în faţa electoratului“.

Gurzău: „Avem, în schimb, multe ministere...“

Şi deputatul PDL de Cluj, Adrian Gurzău speră că promisiunile celor din USL nu au fost „doar o gargară“. „Până acum nu am văzut decât măriri ale taxelor sau la gaze. Domnul Uioreanu a fost de bună credinţă, desigur, atunci când a organizat acea întâlnire cu parlamentarii, pentru că a sperat că va obţine bani de la Bucureşti. Dar probabil că aceste proiecte prioritare pentru clujeni vor rămâne să fie realizate la nivel local, din bugetul local şi din bani europeni. Nu mai sunt lideri importanţi de la Cluj, la Bucureşti, şi aşa cum se ştie deja, nu mai avem nici reprezentanţi guvernamentali, în funcţii importante. Probabil că joi, în Parlament va fi o confirmare a ceea ce noi ştim deja, un buget auster pentru români. În schimb, avem multe ministere şi mulţi miniştri...“, a declarat Adrian Gurzău.


Proiectul bugetului pe 2013 ajunge joi în Parlament

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe a USL, că marţi va avea loc şedinţa specială de Guvern pentru aprobarea măsurilor din legea bugetului de stat pe 2013, urmând ca joi dimineaţă să fie trimisă Parlamentului.




Ultimele Stiri
abonare newsletter