Politică

Senatul, în şedinţă marţi pentru bugetul instituţiei şi pentru jurământul lui Voiculescu

<p><strong><img src="documente/stories/11_noiembrie/02_ziua/05-senat.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Senatul se va întruni marţi, de la ora 14:00, pentru a adopta bugetul instituţiei pentru anul 2013, un alt punct pe ordinea de zi fiind jurământul de credinţă al senatorului Dan Voiculescu, potrivit deciziei luate luni de conducerea acestei Camere.

Aşa cum au decis membrii Biroului Permanent al Senatului, în cadrul aceleiaşi şedinţe Dan Voiculescu îşi va depune jurământul de credinţa în şedinţa Plenului Senatului.


 

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat luni, după şedinţa USL la care a participat, că va depune jurământul în calitate de senator la şedinţa de plen de săptămâna viitoare, adăugând că "nu sunt motive de nervozitate".


 

"Eu am lipsit câteva zile, de fapt nu sunt singurul care nu a depus jurământul (...) Ulterior, unii s-au făcut mai repede bine, au venit mai repede, eu săptămâna viitoare depun jurământul şi totul intră în normal, nu sunt motive de nervozitate", a spus Voiculescu, întrebat despre momentul în care îşi va rosti jurământul în calitate de senator nou ales.


 

Premierul Victor Ponta a declarat, în 8 ianuarie, că decizia judecătorului de la tribunal legată de Dan Voiculescu în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost una greşită, arătând că acesta "nu e senator" în condiţiile în care nu a depus încă jurământul.


 

Dan Voiculescu va fi judecat din nou de magistraţii instanţei supreme în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, după ce Tribunalul Bucureşti a luat act de faptul că acesta a fost ales senator.


 

Astfel, instanţa a luat act de faptul că Dan Voiculescu a fost ales senator, iar în acest context şi-a declinat competenţa de judecare a dosarului privind privatizarea ICA în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter