Politică

PNL a pus toate tunurile pe instituțiile anticorupție

<p><strong>Sorin Roșca Stănescu susține desființarea ANI și limitarea atribuțiilor CNA.</strong>


Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu susține că Agenția Națională de Integritate ar trebui desființată, întrucât nu i se justifică activitatea.

„ANI nu ar trebui să existe și în ceea ce mă privește, susțin un program al USL, pentru că în program, se exprimă semne de întrebare vizavi de acest experiment făcut în România, cu ANI. Fondul problemei este dacă această instituție se justifică sau nu. Nu se justifică pentru că incompatibilitățile pot fi oricând constatate de cele două parchete, DNA sau DIICOT”, a declarat senatorul, invitat marți în emisiunea „Talk B1”, de pe B1 TV.

„Au fost dezbateri în partid și în PNL și PSD, și în interiorul coaliției, în legătură și cu alte instituții care trebuiesc fie desființate sau restructuate, coafate. Asta e o discuție care va avea loc și este necesară în interiorul grupului parlamentar”, a mai spus Roșca Stănescu.


Și deputatul liberal Gigi Becali s-a supărat foarte tare pe colegii săi din Comisia Juridică, pentru că aceştia au propus trimiterea spre analiză, la ANI, a trei dosare de incompatibilitate.

CNA, pe lista neagră a liberalilor


Tot marți, Sorin Roșca Stănescu, membru al Comisiei de cultură și senator PNl, a declarat într-o conferință de presă a senatorilor din Comisia pentru cultură, că dorește reducerea atribuțiilor CNA la unele strict tehnice.
Afirmația a fost făcută la într-o conferinţă de presă comună a senatorilor din Comisia pentru cultură, liberalul precizând că ar dori o nouă lege a audiovizualului, nu o modificare a celei actuale, apreciind în context că "răul teribil care a crescut ca un cancer" este actualul Consiliu Naţional al Audiovizualului.


"Aş dori să reducem această instituţie care reglementează activitatea audiovizualului strict la o instituţie care veghează la standardele tehnice de emisie ale posturilor de radio şi televiziune şi care să nu aibă absolut nicio putere de a discuta, de a mai pune vreodată în discuţie conţinutul emisiunilor de radio şi televiziune, lăsând acele încălcări pe seama Parchetului şi pe seama altor instituţii, cum ar fi Protecţia Consumatorului, ca să le amendeze", a declarat senatorul PNL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter