monitorulcj.ro Menu

Politică

Alin Tişe râde de „Felix“

Senatorul PDL de Cluj Alin Tişe critică USL, şi mai ales pe Dan Voiculescu pentru ideile „ţâcnite“ cu care - cred reprezentanţii Uniunii – ar putea  pune „stavilă“ evaziunii fiscale.

„Promisiunile electorale ale USL au fost de creştere economică de 2,5%, în contextul în care creşterea economică reală pentru anul 2012 este de 0.2 – 0,4 %, iar progrnoza pentru UE, pentru anul 2013, este de 0,1 – 0,4%. USL propune pentru România o soluţie miraculoasă care să ducă la o supracreştere economică. Soluţia găsită este prigonirea patronilor şi micilor întreprinzători de către armată. Ne vom trezi în curând cu trupele speciale detaşate în Afganistan şi în alte teatre de operaţiuni, cu armamentul din dotare, la sediile companiilor. Sugerăm USL-ului să capaciteze şi să coopteze în această operaţiune senzaţională şi trupele de Jandarmerie, Poliţie, Pompieri. Ne putem imagina cum între două intervenţii la incendii, echipajele de pompieri cu chitanţierul în mână vor controla şi incasa taxe şi impozite. Sau în acceaşi notă putem să ne imaginăm cum trupele speciale tocmai retrase dintr-un teatru de război vor aduna taxele de la covrigări, frizerii, sculării. Este de neconceput ce modalităţi inventează USL doar pentru a-şi acoperi minciunile şi promisiunile electorale“, spune Tişe, într-un comunicat de presă.

În opinia parlamentarului clujean, USL face paşi importanţi către instaurarea din nou a unui regim totalitar care doreşte să folosească instituţiile de forţă şi represiune ale statului împotriva populaţiei, a micilor întreprinzători care cu greu răzbesc în această perioadă de criză economică. „Cerem premierului Ponta să se dezică în mod public de aceasta  ţicnită iniţiativă, şi să lase instituţiile statului abilitate prin lege să îşi îndeplinească în mod democratic atribuţiile. Cerem USL să renunţe să mai supună populaţia, mici înrtreprinzători şi militarii la umilinţe nemeritate“, mai spune Tişe.

Voiculescu vrea să pună Armata pe urmele celor care fac evaziune fiscală

Dan Voiculescu a declarat, zilele trecute că „există personal disponibil la Ministerul Apărării Naţionale ce poate fi detaşat la Ministerul de Finanţe pentru a pune stavilă evaziunii fiscale pentru că marea problemă este controlul. Nu avem suficienţi oameni să controleze evazioniştii".