monitorulcj.ro Menu
Politică

Monica Apostu despre cardurile de carburant: "Au venit prin poşta. Am crezut că sunt carduri de puncte"

Monica Apostu, soţia fostului primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, judecată într-un dosar de corupţie, a susţinut în faţa Curţii de Apel Târgu Mureş că a primit prin poştă carduri de carburant despre care a presupus că erau trimise de un lanţ de benzinării, şi nu de o firmă de salubritate.

 

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, soţia sa, Monica Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia au fost prezenţi, luni, la termenul de la Curtea de Apel Târgu Mureş în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

 

Monica Apostu a fost reaudiată la cererea DNA, pentru a clarifica situaţia unor carduri cu care ea a achiziţionat carburant gratuit şi care au fost găsite la domiciliul soţilor Apostu în timpul percheziţiilor din dosar.

În faţa instanţei, Monica Apostu a susţinut că a primit, în toamna anului 2011, două carduri de carburant prin poştă, la adresa de domiciliu, deşi la destinatar era trecut cabinetul său de avocatură, care funcţionează în alt sediu.

Monica Apostu a declarat că la rubrica "expeditor" nu era trecut nimic, dar a presupus că era vorba despre lanţul de benzinării MOL, cardurile având inscripţionate această denumire. Ea a arătat că, iniţial, a crezut că sunt carduri de puncte, dar la benzinărie i s-a spus că nu sunt carduri de puncte şi că poate achita cu ele carburantul, nefiind nevoie să plătească.

Monica Apostu a spus că a folosit cardurile respective "de două-trei ori", contestând că le-ar fi utilizat în perioada 14 noiembrie 2010 - 2 noiembrie 2011.

"Recunosc alimentarea cu acele carduri doar de două-trei ori, în toamna lui 2011. În cele câteva ocazii în care am achiziţionat combustibil cu cardul, la casă se elibera un bon, pe care îl semnam", a spus Monica Apostu, potrivit Mediafax.

Chestionată de instanţă cu privire la faptul că în rechizitoriu se face referire la 38 de chitanţe din perioada respectivă, din care 29 confirmate la plată, ea a negat că ar fi făcut acele confirmări.

Monica Apostu a spus că nu şi-a pus niciun fel de probleme în legătură cu cardurile respective şi că nu a discutat cu soţul său acest subiect.

În 10 iulie anul trecut, directorul SC Rosal Grup din Cluj-Napoca, Sergiu Hossu, declara, în faţa Curţii de Apel Târgu Mureş, că fostul primar Sorin Apostu şi soţia acestuia ar fi folosit carduri de carburant de la această firmă, cu care Primăria încheiase un contract de salubrizare, în valoare de 18.000 de lei.