Politică

Ponta: Proiectul de buget va fi aprobat pe 23 ianuarie de Guvern şi trimis Parlamentului

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/14/ponta-guvern.png" border="0" width="450" height="258" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după şedinţa conducerii USL, că proiectul de buget pe anul 2013 va fi, cel mai probabil, aprobat în şedinţa de Guvern din 23 ianuarie, urmând să fie trimis Parlamentului, care va fi convocat din 21 ianuarie, scrie Mediafax.

"Am discutat în cadrul USL şi am decis să solicităm colegilor din conducerea Parlamentului convocarea Parlamentului începând cu data de 21 ianuarie, luni. Am luat un mandat politic pentru ca, începând de miercuri, de fapt, în mod oficial, Guvernul să negocieze cu delegaţia partenerilor internaţionali - CE, FMI şi BM - datele bugetului pe 2013, buget care, cel mai probabil în şedinţa din 23 va fi aprobat şi trimis către Parlament", a spus Ponta.

Victor Ponta a mai declarat că va prezenta proiectul de buget pe 2013, când va fi finalizat, grupului USL şi celui al minorităţilor naţionale, apoi va adresa grupurilor UDMR, PDL şi PPDD rugămintea de a le face aceeaşi prezentare înainte de debutul dezbaterilor parlamentare.

"Imediat ce bugetul e gata îl voi prezenta în primul rând Grupului USL şi Grupului minorităţilor naţionale, după care voi adresa o rugăminte către celelalte trei grupuri - UDMR, PDL şi PPDD - dacă sunt de acord ca împreună cu ministrul de Finanţe şi cu ministrul delegat pentru Buget să facem o prezentare a rezultatelor negocierilor cu FMI şi formula bugetului pe 2013, înainte de a începe efectiv dezbaterile în plen", a spus Ponta.

abonare newsletter