Politică

PDL caută „prezidenţiabil “

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/13/emil boc m 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mai sunt doar câteva luni până la Convenţia democrat liberalilor, iar discuţiile privind eventualele candidaturi la prezidenţiale şi cele privind reorganizările din interiorul partidului sunt tot mai aprinse.

Sâmbătă, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat că există „o nevoie urgentă" ca democrat-liberalii să îşi găsească prezidenţiabilul. Mai întâi, a atras el atenţia, „este necesar ca PDL să îşi facă ordine în casă" şi să redeschidă „agenda" cu cei din dreapta şi centru-dreapta, pentru a avea un candidat comun. Flutur a mai menţionat că Emil Boc ar putea fi un nume în acest sens.


„Este o nevoie urgentă să îl găsim, dar pentru asta, repet, ne facem ordine în casă, stabilim şi nişte criterii şi aici după părerea mea dreapta românească trebuie să găsească împreună şi aici va trebui să deschidem din nou agenda cu cei din centru şi dreapta politicii româneşti", a răspuns Flutur, întrebat dacă este o problemă lipsa „prezidenţiabilului" PDL.

În PDL trebuie să existe alegeri transparente

Secretarul general al PDL a mai spus că în partid trebuie să existe alegeri „cât mai repede", iar acestea trebuie să fie „transparente", dar în acelaşi timp trebuie să existe şi o evaluare a organizaţiilor judeţene, informează Ziare.com. „Categoric, trebuie alegeri şi acest lucru îl doreşte actuala conducere, alegeri transparente şi cât se poate mai repede. Dorim concomitent să se întâmple şi evaluarea filialelor, că să putem să facem ordine şi să găsim soluţiile cele mai bune", a subliniat Gheorghe Flutur.


Candidatura lui Emil Boc, tot mai des pe buzele „greilor“ din PDL

Flutur a comentat şi declaraţiile lui Traian Igaş, de săptămâna trecută, potrivit cărora primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc ar fi un bun candidat la prezidenţiale. Întrebat dacă împărtăşeşte părerea acestuia, Flutur a răspuns: „Eu îl respect foarte mult pe Emil Boc, un om onest, un om care sigur, fiind premier într-o perioadă grea a trebuit să plătească şi să plătim cu toţii, dar a făcut foarte multe lucruri bune. De ce nu? Poate să fie şi el un nume. Eu aş vrea însă să avem o discuţie internă legată de criterii, dar repet şi din punctul meu de vedere Emil Boc este un om care a făcut performanţă (...). Din punctul notru de vedere (al PDL - n.r.) este şi rămâne un lider foarte important pentru noi".

Vă reaminitm că, săptămâna trecută, Emil Boc a declarat, comentând declaraţiile unor lideri ai partidului privind o eventuală desemnare a sa drept candidat la Preşedinţie, că obiectivul său este acela de a fi un bun primar. De asemenea, el a subliniat faptul că dreapta trebuie să găsească un candidat care să poată câştiga alegerile în 2014, însă că discuţiile privind un candidat al PDL la prezidenţiale trebuie să aibă loc în interiorul partidului. „Am spus clar şi răspicat că obiectivul meu este să fiu un bun primar, să îmi pot onora obligaţiile faţă de clujenii care mi-au dat al treilea vot de încredere şi, din această perspectivă, dreapta trebuie să găsească un candidat care să poată câştiga alegerile în 2014. Din punctul meu de vedere, preocuparea mea de bază este şi rămâne Primăria Cluj-Napoca şi va trebui să mai aşteptăm încă o perioadă de timp ca oamenii să înţeleagă măsurile pe care am fost nevoit să le iau atunci când am fost prim-ministru", a spus atunci, Emil Boc.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter