Politică

Lăzăroiu îi atacă pe MRU și Papahagi: “Sunt două virgule în politica românească"

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/11/04-lazaroiu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu scrie, pe Facebook, că Mihai Răzvan Ungureanu şi Adrian Papahagi "se fac că nu îl cunosc pe Traian Băsescu, omul care i-a promovat", el adăugând: "Mă încăpăţânez să cred că lipsa caracterului nu e o condiţie să ajungi mare în politică". </span></strong></p>

 


"Două virgule în politica românească. MRU, promovat Ministru de Externe, şef SIE, premier. De Traian Băsescu. Papahagi, urcat pe scenă de acelaşi Traian Băsescu, în campania pentru referendumul de demitere din vară. Observ cu amărăciune cum amândoi se fac că nu îl cunosc pe Traian Băsescu, omul care i-a promovat. Pentru unul e un model ce nu trebuie urmat, pentru celalalt e un fel de paria.Totuşi, mă încăpăţânez să cred că lipsa caracterului nu e o condiţie să ajungi mare în politică. Poate doar vreo virgulă pe acolo...", scrie Lăzăroiu.


Papahagi: Nu vom putea câștiga în 2014 cu cineva lansat de Traian Băsescu



Recent, Adrian Papahagi scria, pe Facebook: "Dreapta trebuie să propună cât de curând un candidat la prezidenţiale. Nu cred însă că vom putea câştiga în 2014 cu nimeni care a fost lansat şi susţinut de Traian Băsescu - e ingrat, dar aşa este (s-a văzut în 9 decembrie). Devine esenţial să pregătim nu unul, ci zece lideri tineri pentru 2016 şi 2019. Iar în 2019 dreapta va trebui să-şi selecţioneze candidatul în mod serios, în urma unor primare, nu pe sondajele lui peşte".


Liderul Forţei Civice Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV, că nu poţi merge cu un candidat la prezidenţiale care să nu aibă o pregătire "relevantă" faţă de atributele constituţionale ale preşedintelui - politica externă şi cea de securitate naţională. "Nu poţi merge spre candidatură cu persoane care nu au o pregătire cât de cât relevantă faţă de atributele constituţionale ale preşedintelui. Ce se remarcă în atributele constituţionale ale preşedintelui: politica externă şi politica de securitate naţională", a susţinut senatorul.


"Cred că în momentul de faţă în România nu mai este nevoie de a avea un şef al statului care să nu ştie despre ce trebuie să facă în calitate de preşedinte. Nu poţi învăţa să fii preşedinte la locul de muncă, şi pun ghilimele de rigoare", a comentat fostul premier. Întrebat dacă susţine că preşedintele Băsescu se află în situaţia descrisă de el, Ungureanu a spus că se referă doar la cum vede el profilul candidatului la Preşedinţie.


Citește și:

Papahagi: Zeroul de după virgulă s-a supărat pe virgulă

Ultimele Stiri
abonare newsletter