Politică

E.On Gaz a început anul în forţă, cu 27 de spargeri în câteva zile

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/10/desc 01-11.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Spargerea străzilor din oraş de către E On Gaz va continua cel puţin până în 2015. Compania are în derulare un proiect de modernizare a reţelei de distribuţie până în acel an. </strong></p>

În doar 10 zile de la începerea acestui an, E.On Gaz a făcut deja 27 de spargeri în Cluj-Napoca.


Compania E.ON Gaz a făcut într-un singur an peste 2.000 de spargeri ale domeniului public pentru a realiza diverse lucrări la reţeaua de gaze. Mai exact, în anul 2012, E.ON Gaz a efectuat 2.085 de spargeri în Cluj-Napoca pentru remedierea unor defecte sau avarii. La nici două săptămâni de la începerea noului an, muncitorii companiei au reluat cu un spor deosebit activitatea de spargere a străzilor fie pentru lucrări de reparare a diverselor avarii, fie pentru modernizare. Doar în cartierul Andrei Mureşanu au fost sparte deja câteva străzi, iar cel mai bun exemplu în acest sens este strada Dimitrie Bolintineanu. Potrivit datelor furnizate de Biroul Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, în primele 10 zile ale acestui an, compania de gaz a făcut deja 27 de spargeri în mai multe locaţii din oraş, iar numărul acestora ar putea ajunge şi în 2013 la câteva mii ţinând cont că E.On Gaz are în derulare proiecte importante de modernizare cu fonduri europene.

Lucrări de modernizare a reţelei până în 2015

În vara anului trecut, compania a demarat un proiect în valoare de 55 milioane lei pentru modernizarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale pe o lungime de aproximativ 90 de kilometri. Potrivit reprezentanţilor companiei, lucrările vor avea loc etapizat până în anul 2015 şi în tot acest timp vor fi modernizate conductele şi branşamentele de pe 50 de străzi. Acest lucru înseamnă că spargerea străzilor nu va înceta până, cel mai devreme, în 2015.


Proiectul de modernizare este realizat atât din surse proprii ale companiei E.On Gaz Distribuţie (38,3 milioane lei), cât şi din fonduri europene (16,5 milioane lei).

Pe lângă acest proiect, compania mai are în plan, tot până în 2015, să deruleze şi alte proiecte de investiţii pentru modernizarea altor 70 de kilometri de reţea de gaze naturale. În total, în municipiul Cluj Napoca, pe parcursul a trei ani, vor fi modernizaţi 160 kilometri, reprezentând aproximativ un sfert din reţeaua oraşului.


E.On Gaz sparge străzile de câte ori consideră că este necesar

Potrivit reprezentanţilor companiei, se intervine pentru lucrări ori de câte ori este nevoie, cu alte cuvinte străzile pot fi sparte oricând şi oriunde. „E.On Gaz Distribuţie monitorizează reţeaua de gaz şi, în conformitate cu normele din domeniu, intervine şi efectuează lucrări ori de câte ori este necesar pentru a se asigura că starea şi funcţionalitatea componentelor reţelei de gaze naturale este corespunzătoare, nu prezintă riscuri în exploatare şi pentru a asigura alimentarea consumatorilor în condiţii de siguranţă şi la parametri optimi”, au explicat reprezentanţii Departamentului de Comunicare al companiei.

Patru amenzi pentru E.On Gaz, anul trecut

„Ciuruirea” străzilor de către E.On Gaz a fost o sursă de nervi nu doar pentru populaţie ci şi pentru autorităţile locale care au recurs la amenzi pe parcursul anului trecut fie din cauza lucrărilor neterminate fie din cauza lucrărilor nerefăcute după spargerea străzilor. „În anul 2012, au fost întocmite 21 de procese verbale de contravenţie, din care patru pentru compania E.On Gaz şi 17 pentru firmele cu care E.On Gaz are încheiate contracte pentru lucrările de investiţii”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Firmele care au primit amendă sunt Inspet Ploieşti SA, Dacia Faber SRL, TIM SA şi Dianova.


În perioada ianuarie-noiembrie 2012, lucrările de refacere a străzilor după ce au fost sparte de muncitorii E.On Gaz au fost executate de către Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, iar din decembrie 2012 până în prezent de către SC Construct Perom SRL. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, toate cheltuielile privind refacerea zonelor afectate de lucrări (carosabil, trotuar şi zone verzi) sunt suportate de către E.On Gaz.

Ultimele Stiri
abonare newsletter