Politică

Judecătorii clujeni au votat pentru revocarea lui Cristi Danileţ din CSM

<p><span style="font-size: small;"><strong>Magistraţii de la Judecătoria Cluj au decis miercuri revocarea lui Cristi Danileţ din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia a fost luată în urma unei şedinţe la care au participat 29 de judecători.</strong>


Potrivit preşedintelui Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, magistraţii sunt nemulţumiţi că judecătorul Cristi Danileţ şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii.


"Un număr de 27 de judecători de la Judecătoria Cluj-Napoca, din cei 29 prezenţi, au votat pentru revocarea domnului Danileţ Cristi din funcţia de membru al CSM. Principalele motive sunt legate de faptul că activitatea domnului Danileţ în cadrul CSM nu corespunde aşteptărilor, de participarea acestuia la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului Superior al Magistraturii, contrar celor însuşite în proiectul de candidatură, şi de lipsa de atitudine publică a domnului Danileţ vis-a-vis de unele aspecte din activitatea CSM", a declarat Lucian Marian.



"În şedinţa din data de 9 ianuarie 2013, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, hotărând revocarea domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ, membru ales din partea judecătoriilor în Consiliul Superior al Magistraturii din partea judecătoriilor, a declanşat procedura de revocare a acestuia, în condiţiile art. 52 alin. 4 din Legea 317/2004, republicată. Potrivit acestui text de lege, un membru ales în Consiliul Superior al Magistraturii poate fi revocat la cererea majorităţii instanţelor pe care le reprezintă, acestea hotărând, la rândul lor, cu două treimi din voturile judecătorilor în funcţie", se arată într-un comunicat de presă remis de Judecătoria Cluj-Napoca.


Magistraţii au hotărât că "judecătorul Cristi Vasilică Danileţ şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii prin participarea activă la o procedură netransparentă de alegere a conducerii Consiliului în contra celor însuşite în proiectul de candidatură, prin lipsa de atitudine publică pentru înlăturarea echivocului generos cu privire la procedura urmată în scopul alegerii conducerii Consiliului, lipsă de atitudine incompatibilă cu structura unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii care apără reputaţia profesională a judecătorilor, prin poziţiile sale publice exprimate recent care au lăsat unui observator obiectiv impresia implicării cu preponderenţă în alte activităţi decât cele pentru care i-a fost încredinţat mandatul de către judecătorii de la Judecătoria Cluj-Napoca".


Citeşte şi:

Judecătorii clujeni vor să-l revoce pe Cristian Danileţ din CSM

Ultimele Stiri
abonare newsletter