Politică

Democrat liberalii îşi fac „autocritica“

<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: small;"> </span></span></p> <p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: small;"> </span></span></p> <p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: small;"> </span></span></p> <p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: small;"> </span></span></p> <p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: small;"> </span></span></p> <p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/09/interviu%20daniel%20buda%20ds%2003.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, consideră că este „foarte sănătoasă“ organizarea unui congres al PDL care să omologheze o conducere pentru ca formaţiunea să fie în această perioadă principalul partid de opoziţie. </strong></span></span></p>

Gheorghe Flutur a răspuns, marţi, la o întrebare privind afirmaţiile secretarului executiv al PDL Teodor Paleologu care doreşte un congres liber, fără controlul aparatului de partid, informează Mediafax.

Fiecare din colegii noştri poate să-şi exprime un punct de vedere, ştim că respectându-se Statutul au fost parcurşi toţi paşii. Categoric va fi în 23 februarie convocat CNC şi apoi Convenţia naţională. Din punctul meu de vedere, este foarte sănătos un congres care să omologheze, dacă vreţi, o conducere care să conducă în această perioadă partidul ca principalul partid de opoziţie din România", a spus Flutur.



El a adăugat că partidul îşi face propria evaluare a filialelor, a performanţei modeste sau a lipsei de performanţă de la alegerile din decembri şi că abia după aceea vor fi discutate şi eventuale alianţe. „PDL trebuie să rămână un partid deschis în raport cu celelalte forţe ale opoziţiei democratice din România pentru a se constitui ca alternativă la USL", a mai spus Flutur, citat de Mediafax. De asemenea, democrat liberalul a mai precizat că PDL nu merge la congres pe ideea excluderilor.


Daniel Buda: „În perioada imediat următoare vor fi analize interne şi la Cluj“



Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, susţine că la nivelul organizaţiei va exista o analiză internă serioasă, care va începe în perioada imediat următoare. „Este necesară organizarea unei Convenţii naţionale, care s-a şi stabilit deja. După fiecare ciclu electoral se organizează o Convenţie, iar la aceasta este posibil să fie pusă în discuţie conducerea partidului. Dar asta se întâmplă la nivelul fiecărui partid, după alegeri. PDL are nevoie de o perioadă de reaşezare, trebuie să se consolideze ca partid de Opoziţie. Pe de altă parte, fiecare organizaţie judeţeană va face o analiză internă, şi da, sunt posibile şi excluderi. Şi la Cluj va fi o analiză internă serioasă, în perioada imediat următoare“, a declarat liderul PDL Cluj, pentru Monitorul de Cluj.

Vă reamintim, după alegerile parlamentare din 9 decembrie, democrat-liberalii au decis, în şedinţa Colegiului Director al PDL, ca până la 15 februarie să fie făcută analiza organizaţiilor judeţene, iar în 23 februarie să aibă loc Consiliul Naţional de Coordonare (CNC), organismul care poate convoca, potrivit Statutului, Convenţia Naţională. Convenţia Naţională ar urma să aibă loc în luna mai 2013.


Paleologu vrea congres „pe bune“



Şi secretarul executiv al PDL Theodor Paleologu a scris, pe Facebook, că esenţial pentru limpezirea lucrurilor în PDL este „organizarea unui congres pe bune“ , fără control din partea aparatului de partid, aşa cum s-a întâmplat la ultimele două convenţii: „Esenţial pentru limpezirea lucrurilor în PDL este să avem un congres «pe bune», fără control din partea aparatului de partid, aşa cum s-a întâmplat la ultimele două congrese. Dacă perpetuăm aceleaşi metode specifice centralismului democratic, ne furăm singuri căciula", a scris Paleologu pe Facebook. El a mai precizat că „înfrângerile usturătoare sunt un catalizator al schimbărilor interne pentru partidele care au energia şi voinţa supravieţuirii".

Pe de altă parte, eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat joi, la RFI, că aceia care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin „acord tacit", el apreciind că urgenţa pentru PDL o reprezintă candidatul la prezidenţiale.

abonare newsletter