Politică

Secţia de judecători a CSM vrea amânarea alegerii vicepreşedintelui; lipsesc doi membri şi candidaturile nu sunt agreate

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/08/dsc05117.jpg" border="0" width="451" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat, în cadrul unei şedinţe de luni, că se impune amânarea procedurii de alegere a vicepreşedintelui CSM având în vedere absenţa a doi reprezentanţi şi neagrearea de către majoritatea secţiei a candidaţilor pentru această funcţie, scrie Agerpres.


Potrivit ordinii de zi soluţionate, postate marţi după-amiază pe site-ul instituţiei, printre motivele invocate pentru amânarea alegerii vicepreşedintelui CSM se numără: absenţa a doi membri ai Secţiei pentru judecători - Alexandru Şerban şi Horaţius Dumbravă aflaţi în concediu de odihnă, neagrearea de către majoritatea membrilor Secţiei pentru judecători a celor care şi-au depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului şi anunţurile privind convocarea la anumite instanţe a adunărilor generale pentru declanşarea procedurii de revocare a unor membri ai CSM.

Secţia a hotărât şi emiterea unei adrese către instanţele judecătoreşti prin care acestea să fie informate cu privire la faptul că la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost convocată adunarea generală în vederea declanşării procedurii de revocare a unui membru al Consiliului - judecător.

De asemenea, s-a hotărât emiterea unui comunicat de presă având în vedere informaţiile apărute în mass-media cu privire la situaţia generată de modul de desfăşurare a procedurii de votare privind alegerea preşedintelui CSM în 4 ianuarie.

Potrivit unor surse judiciare, în cursul zilei de marţi, au existat nemulţumiri ale unor membri ai Secţiei de judecători că nu s-a publicat ordinea de zi a şedinţei de luni.

Purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, a declarat, marţi că la nivelul Consiliului şedinţele de secţii şi de plen sunt anunţate prin publicarea pe site-ul oficial al instituţiei cu cel puţin 3 zile înainte de data la care este programată şedinţa.

'Având în vedere că şedinţa Secţiei de judecători de ieri, 7 ianuarie, a fost convocată cu câteva ore înainte de ora de începere şi ţinând cont de practica anterioară în astfel de situaţii urma să fie publicată direct ordinea de zi soluţionată. Având în vedere că textul ordinii de zi soluţionate a suferit până la acest moment modificări succesive, inclusiv în cursul zilei de marţi, a fost posibilă publicarea formei finale a acesteia doar în această după-amiază. De altfel, practica CSM a fost în sensul publicării ordinii de zi soluţionate cel mai devreme a doua zi după finalizarea şedinţelor', a precizat reprezentantul CSM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter