Politică

Ponta: "Ordonanţa taxelor locale va fi publicată miercuri în Monitorul Oficial. Boc să-şi încaseze taxele"

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/08/04-victor ponta usl angajament pentru romania _sc_020.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Guvernul se va reuni miercuri în şedinţă, iar ordonanţa privind indexarea taxelor şi impozitelor locale va fi publicată în aceeaşi zi în Monitorul Oficial, a declarat, luni seara, premierul Victor Ponta. </span></strong></p>


El a susţinut din nou că era necesar ca în prealabil să fie promulgată Legea prin care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe şi a arătat că primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, ar fi trebuit să cunoscă situaţia, precizând totodată că nu i-a transmis vreun reproş preşedintelui Traian Băsescu, ci a explicat problema.



"Nu a fost un reproş la adresa preşedintelui", a spus Ponta la postul B1 TV.


Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că atât Guvernul cât şi preşedintele au acţionat egal şi constituţional în legătură cu OG privind taxele, menţionând că sigurul care nu a acţionat astfel este Emil Boc, şi precizând că acordul de coabitare nu va fi rupt.


Ponta a spus că atât preşedintele cât şi Guvernul au acţionat legal şi constituţional legat de OG privind taxele. "Preşedintele a procedat constituţional şi legal promulgând Legea de abilitare vineri. Guvernul a procedat legal şi constituţional, nu putea emite ordonanţe simple până nu avea legea promulgată. Singurul care a procedat nelegal, neconstituţional şi stupid e domnul Boc, care nu are nicio scuză că nu cunoaşte procedura. El, fiind şi premier, să iasă cu această prostie duminică...Întrebaţi-l pe el de ce nu a înţeles cum se procedează", a spus Ponta.

Solicitat să comenteze faptul că Preşedinţia a solicitat Guvernului să păstreze declaraţiile "în limitele decenţei", Ponta a răspuns: "Dumnezeule, cu ce am fost indecent?".

Întrebat dacă se va rupe acordul care stabileşte coabitarea, Ponta a răspuns negativ.

Premierul a precizat că nu există neînţelegere sau conflict între Preşedinţie şi Guvern pe această temă. "Nu e niciun fel de neînţelegere sau conflcit între Preşedinte şi Guvern. S-a procedat legal, constituţional. (...) Acuma credeţi că o să rupem un pact de coabitare de la Boc? Nici vorbă, trebuie să fie lucruri mult mai serioase", a spus Ponta.

El i-a transmis lui Emil Boc să "facă bine" şi să-şi încaseze taxele şi i-a cerut să nu mai fie "ridicol".

"Emil Boc să facă bine să-şi încaseze taxele. Dacă nu vrea, e problema sa, dar va veni Curtea de Conturi la el. Ştiu că se reinventează politic, că e bătălie în PDL, dar să nu mai fie ridicol", a spus Ponta.


Citeşte şi:

Emil Boc despre războiul taxelor locale cu Victor Ponta: DIVERSIUNE, IPOCRIZIE, INCOMPETENŢĂ

Premieră: De săptămâna viitoare, Primăria Cluj nu mai încasează impozite şi taxe locale

abonare newsletter