Politică

Barack Obama ar urma să-l numească pe fostul senator Chuck Hagel ministru al apărării

<p><strong>Preşedintele american Barack Obama ar urma să-l numească pe fostul senator Chuck Hagel în funcţia de ministru al apărării, iar anunţul ar putea fi făcut la începutul săptămânii viitoare, conform mass-mediei americane, informează sâmbătă Xinhua.</strong>

CNN şi revista Foreign Policy citează surse guvernamentale potrivit cărora anunţul ar urma să aibă loc luni sau marţi. Casa Albă nu a dorit să confirme informaţiile apărute în presă.

Posibila numire a lui Hagel în funcţia de şef al Pentagonului a fost vehiculată luna trecută, însă s-a lovit de opoziţia grupurilor pro-israeliene. Mai mulţi senatori republicani şi-au exprimat de asemenea opoziţia faţă de această numire. Chuck Hagel a afirmat că „lobby-ul evreiesc” intimidează oameni la Washington, şi şi-a exprimat dorinţa de a avea contacte diplomatice cu Hamas şi Iran.

Hagel s-a confruntat de asemenea cu critici din partea grupurilor pentru drepturile homosexualilor în legătură cu comentariile pe care le-a făcut în 1998 cu privire la numirea unui ambasador gay. Hagel şi-a cerut scuze pentru aceste afirmaţii.

Barack Obama l-a apărat pe Hagel într-un interviu acordat săptămâna trecută, spunând că nimic nu-l descalifică pe Hagel să fie ales pentru funcţia de ministru al apărării.

abonare newsletter