Politică

Emil Boc a participat la prima intalnire pentru proiectul de buget participativ in Manastur

<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/04/intalnire proiect buget manastur.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat, vineri la prima întâlnire legată de proiectul de buget participativ în cartierul Mănăştur. Iniţiativa de constituire a unui buget participativ presupune că locuitorii acestui cartier vor decide modul în care va fi cheltuită o parte din bugetul municipiului. </strong></span></span>

“La sfârşitul anului trecut am propus un proiect fără precedent în România - un proiect de buget participativ - prin care cetăţenii vor avea oportunitatea de a decide cum să fie cheltuită, pentru comunitate, o anumită sumă de bani din bugetul oraşului. Ca proiect pilot am propus să începem cu cel mai mare cartier al municipiului, Mănăştur, urmând să facem tot posibilul pentru a ne asigura de reuşita iniţiativei şi extinderea ei la toate cartierele oraşului. Astăzi, 4 ianuarie, am participat la o primă întâlnire legată de acest proiect. Putem spune că iniţiativa de implementare a unui proiect de buget participativ la Cluj-Napoca a demarat”, a postat Emil Boc pe pagina sa de Facebook.


Discuţiile de astăzi au vizat chestiuni precum procesul de implementare a acestui demers, obiectivele pe termen scurt, mediu şi lung, impactul asupra comunităţii, rolul municipalităţii. Potrivit lui Boc, vor urma o serie de alte întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile, consultări, dezbateri cu cetăţenii.


Primarul Emil Boc a anunţat, la finalul lui 2012, demararea unui proiect, în premieră pentru municipiu. „Propunem în 2013, pentru prima dată la buget, ca pentru cartierul Mănăştur să alocăm o sumă de bani pe care o vom stabili la momentul elaborării bugetului, sumă de bani pe care mănăşturenii să decidă cum o cheltuiesc în favoarea cartierului lor”, a declarat Boc.


Banii vor fi cheltuiţi după ce vor avea loc întâlniri ale cetăţenilor din cartier în cadrul cărora se va stabili care sunt priorităţile. „Oamenii se vor întâlni, vor dezbate priorităţile şi vor stabili o listă de priorităţi, iar din acea listă, în funcţie de suma pe care o vom aloca vor şi implementa proiectele”, a menţionat primarul.


Banii vor fi cheltuiţi pentru îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din cartierul Mănăştur.


Emil Boc a mai spus că dacă acest proiect pilot va reuşi va fi pus în aplicare şi în celelalte cartiere ale Clujului.

Ideea realizării bugetului participativ aparţine unor organizaţii nonguvernamentale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter