Politică

Cristian Preda: Îmi declar public solidaritatea cu Adriana Săftoiu, în numele libertăţii de expresie

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong>Europarlamentarul PDL Cristian Preda îşi declară, în numele libertăţii de expresie, solidaritatea cu Adriana Săftoiu, exclusă sâmbătă din PNL, după ce în ultima perioadă a avut declaraţii critite la adresa conducerii partidului, scrie Mediafax.

"Sunt trist să văd că Adriana Săftoiu e exclusă dintr-un partid pentru delict de opinie. Deşi nu suntem pe aceeaşi baricadă politică, îmi declar public solidaritatea cu ea, în numele libertăţii de expresie", scrie Preda pe blogul său.

Fostul deputat Adriana Săftoiu a fost exclusă din PNL, decizia fiind luată, sâmbătă, în Delegaţia Permanentă a filialei judeţene Prahova a partidului din care Săftoiu făcea parte şi fiind motivată de "contradicţia" între ideile exprimate public de Săftoiu şi cele ale PNL.

Preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Delegaţia Permanentă a organizaţiei judeţene a decis excluderea din partid a fostului deputat de Prahova Adriana Săftoiu.
Adriana Săftoiu era membră a PNL Ploieşti.

El a explicat că decizia de excludere a Adrianei Săftoiu a fost determinată de ieşirile publice ale acesteia la diverse posturi de televiziune, ieşiri pe care şeful PNL Prahova le-a catalogat ca fiind "în contrast total cu ideile PNL", însă a refuzat să dea exemple.

Roşca a mai spus că Adriana Săftoiu nu a mai luat legătura cu PNL Prahova de ani de zile.

Întrebat dacă decizia PNL Prahova privind excluderea Adrianei Săftoiu trebuie validată de conducerea centrală a partidului, el a afirmat că nu este cazul.

Contactată de MEDIAFAX, Adriana Săftoiu a declarat că această decizie a fost luată fără să fie anunţată pentru a-şi putea prezenta poziţia, menţionând faptul că până şi în cazul membrilor PCR aceştia îşi puteau prezenta punctul de vedere înaintea unei excluderi.

"Am aflat despre această excludere de la televizor şi nu-mi rămâne decât să constat că e mai rău decât dacă aş fi fost membru al Partidului Comunist, unde acolo înţeleg că totuşi te chemau în şedinţa în care erai exlcus măcar să te înfiereze de faţă cu oamenii muncii şi să mimeze cât decât democraţia, lăsându-te, vezi Doamne, să spui ceva în apărarea ta", a declarat Săftoiu.

Ea a precizat că profesia sa nu este "de membru de partid" şi că nu trăieşte din această calitate sau din "a face sluji cuiva".

Săftoiu a avut în ultima perioadă o serie de declaraţii critice la adresa conducerii PNL.

În 2008, Adriana Săftoiu a candidat la alegerile parlamentare din partea PNL, câştigând un mandat de deputat într-un colegiu din Prahova. În februarie 2012, ea şi-a anunţat demisia din funcţie în plenul Camerei şi nu a mai candidat pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile din 9 decembrie 2012.

Săftoiu a fost numită consilier prezidenţial, purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, în 2004, funcţie din care a demisionat trei ani mai târziu, după ce soţul său din acea perioadă, Claudiu Săftoiu, a demisionat de la şefia SIE.



Citiți și: Adriana Săftoiu a fost exclusă din PNL

Ultimele Stiri
abonare newsletter