Politică

Noii miniştri au depus jurământul. Ce a declarat Traian Băsescu după ceremonie?

<blockquote> <p><span style="font-size: small;"><strong>Guvernul Ponta II a fost învestit, vineri seară, de Parlament, programul de guvernare şi componenţa Executivului întrunind 402 voturi <span style="line-height: 115%; font-family: &quot;Calibri&quot;, &quot;sans-serif&quot;;">„</span>pentru<span style="line-height: 115%; font-family: &quot;Calibri&quot;, &quot;sans-serif&quot;;">”</span> şi 120 voturi <span style="line-height: 115%; font-family: &quot;Calibri&quot;, &quot;sans-serif&quot;;">„</span>împotrivă<span style="line-height: 115%; font-family: &quot;Calibri&quot;, &quot;sans-serif&quot;;">”</span> . Noii miniştri au depus jurământul în cadrul unei ceremonii, la Palatul Cotoceni, ce a durat aproximativ 35 de minute. Preşedintele Traian Băsescu nu a dat mâna cu Gabriel Oprea, Radu Stroe şi Relu Fenechiu la ceremonia depunerii jurământului.</strong></span><strong> </strong></p> <p><strong> </strong></p> <p><strong> </strong></p>

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, vineri seară, noilor miniştri, că sunt condamnaţi să aibă succes, pentru că astfel va avea şi România succes, iar în cazul în care nu vor avea succes, vor fi singurii responsabili.

Trebuie să vă felicit succesul electoral şi pentru succesul de azi din Parlament, unde aţi avut un vot extrem de consistent, le-a spus Băsescu miniştrilor.
Asta înseamnă că sunteţi obligaţi, condamnaţi să aveţi succes şi, dacă veţi avea succes, va avea succes România şi cei 4,5 milioane de cetăţeni care şi-au pus încrederea în dumneavoastră. Aveţi premise să trageţi, să tractaţi România către creştere economică. Şi nu am să emit niciun fel de păreri ce ar trebui să faceţi, ştiţi mai bine, aveţi o experienţă de şapte luni de guvernare, a fost o încălzire foarte bună pentru o guvernare de patru ani , a spus Băsescu.
El a a evocat, în cadrul ceremoniei, modul în care a fost preluată guvernarea la sfârşitul anului 2004, cu un deficit uriaş la bugetul de stat

Este un lucru pe care am încercat să îl spun public de mai multe ori, dar nu s-a putut auzi mesajul. Ştiu că au fost doar unii care au plătit asumarea responsabilităţii de a nu-i lăsa pe români să aştepte cum aşteaptă poate Grecia, poate alte ţări, în fiecare trei luni, să le mai vină o tranşă de bani ca să plătească salariile şi pensiile. De aceea, voi face câţiva paşi înapoi în timp. Ştiu cum s-a preluat guvernarea ţării la sfârşitul anului 2004, cu un deficit uriaş la bugetul de stat, în condiţii de creştere economică şi cu angajamente care nu acopereau resursele bugetului pentru anul 2009, mă refer la legislaţie, care viza pensii, salarii şi aşa mai departe , a afirmat Băsescu. 

În context, el a arătat că au existat politicieni nevoiţi să îşi asume redresarea economică a României în 2009.

Sigur că a trebuit să existe oameni politici care să îşi asume redresarea ţării în 2009 şi, în mod deosebit, în 2010. Unii dintre dvs chiar aţi fost la guvernare în 2009, când am început să resimţim puternic criza. Aţi uitat! Astăzi, aveţi o ţară echilibrată macroeconomic şi cu şansa uriaşă de a genera creştere economică, a conchis Băsescu.

 

abonare newsletter