Politică

UPDATE: Vezi ce CLUJENI ar putea ajunge în GUVERNUL Ponta II

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/19/03-victor ponta.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></span></p> <h2><span style="font-size: small;"> </span></h2> <p><strong><span style="font-size: small;">Alexandru Cordoş, Mircia Giurgiu, Leonard Horvath, Şerban Rădulescu și Ilarie Ivan sunt cei cinci clujeni care ar putea fi desemnați la ora 12.00 de Victor Ponta să facă parte din noul Guvern.</span> </strong></p>

Pentru Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a fost propus Alexandru Cordoş, aflat la al doilea mandat de senator în Parlamentul României. Alexandru Cordoş a candidat în Colegiul nr.4 Cluj pentru Senatul României şi a obţinut 44,48% din voturi, clasându-se pe primul loc. Dacă portofoliul Muncii va reveni PSD, este probabil că Alexandru Cordoş va prelua mandatul.

Mircia Giurgiu, care a câştigat cele mai multe voturi în Colegiul 1 pentru Senat din Cluj, ar putea ajunge secretar de stat în Ministerul Muncii, dar numele său este şi pe lista posibililor directori ai Companiei Naţionale a Imprimeriilor Coresi, Regiei Autonome Monitorul Oficial ori Companiei Naţionale Poşta Română.

Candidatul PC la Camera Deputaţilor din Cluj, Leonard Horvath, care a câştigat alegerile în colegiul de Huedin, considerat un fief al UDMR, ar putea deveni secretar de stat în Ministerul Culturii sau director de filială în cadrul Institutului Cultural Român.

Fostul senator PC, Şerban Rădulescu, care a câştigat Colegiul 2 de Senat, ar putea deveni ambasador, însă o variantă ar fi şi desemnarea sa într-un post în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Fostul candidat al PSD în colegiul de deputat din Câmpia Turzii, Ilarie Ivan, ar putea fi numit în conducerea Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare.

 



Noul Guvern va fi anunțat astăzi la ora 12.00.



Miercuri dimineaţă, de la ora 10,00, structurile de conducere ale PSD (Comitetul Executiv Naţional), PNL (Consiliul Naţional Executiv) şi PC (Biroul Politic) se vor întruni în şedinţe separate pentru a fi votate propunerile pentru portofoliile din viitorul Cabinet.



Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, marţi seară, că în viitorul Guvern vor exista 24 de miniştri, inclusiv miniştri delegaţi, plus vicepremieri.

El a arătat că, în ceea ce priveşte Executivul, paritatea în cadrul Uniunii Social Liberale este de câte 13 portofolii de fiecare parte, fără a include funcţia de premier. De asemenea, Ponta a precizat că nu vor exista surprize în ceea ce priveşte acordarea unui portofoliu de la PSD pentru UNPR.



Citește și:


Ponta: În viitorul Guvern vor fi 3 vicepremieri şi 24 de miniştri, dintre care 6 miniştri delegaţi. STRUCTURA CABINETULUI şi nominalizările pe portofolii negociate până acum

Ultimele Stiri
abonare newsletter