Politică

Hunor Kelemen: Luni sau marţi, se va lua o decizie cu privire la o eventuală intrare a UDMR la guvernare

<p><strong><span style="font-size: small;">Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că cel târziu marţi se va lua o decizie cu privire la o eventuală intrare a Uniunii la guvernare alături de USL. </span></strong></p>

 


"Azi, cel târziu mâine, se va lua o decizie cu privire la o eventuală intrare a UDMR la guvernare. Şi dacă este vorba de guvernare, atunci este vorba de intrare în Cabinet", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR.

El a precizat că o intrare a UDMR la guvernare nu se poate face decât dacă Uniunea va primi portofolii la ministere.

În după-amiaza zilei de luni UDMR va mai avea o serie de consultări cu lideri ai USL pentru a se putea lua o decizie finală.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) reunit sâmbătă la Târgu Mureş (nord-vest de Bucureşti) a decis cu unanimitate de voturi ca liderul Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, să conducă delegaţia care va purta negocieri cu Uniunea Social Liberală pentru o eventuală participare la guvernare.

Săptămâna trecută, copreşedintele USL Victor Ponta spunea că posibilitatea ca UDMR să fie în coaliţia de guvernare există, dar, în acelaşi timp, există şi posiblitatea ca Uniunea să nu facă parte din această coaliţie.

Potrivit liderului PSD, este posibil ca UDMR să primească şefia unor comisii parlamentare.

Întrebat dacă UDMR va primi vreun portofoliu în viitorul Guvern, primul-ministru a spus doar că există această posibilitate.

El a reiterat, în context, că ţine foarte mult la un principiu - acela al unei puteri politice care nu porneşte într-un drum de patru ani cu singura preocupare de a îşi impune voinţa, de a asupri minoritatea - etnică sau politică.


abonare newsletter