Politică

Victor Ponta, dispus să ofere UDMR un portofoliu de ministru

<p><span style="font-size: small;"><strong>Victor Ponta a declarat sâmbătă că ar fi dispus să ofere un post de ministru UDMR, în cazul în care preşedintele Traian Băsescu îl va desemna luni să formeze viitorul Guvern.</strong> </span></p>

 


"Da, eu aş fi dispus, în ideea în care actuala majoritate şi actualul Guvern trebuie ferit de percepţia că este un guvern de două treimi ca cel din ţara vecină, din Ungaria, care asupreşte minorităţi politice sau naţionale. Asta este părerea strict a mea personală. Vă garantez că dacă luni preşedintele Băsescu mă nominalizează ca şi candidat la funcţia de prim-ministru împreună cu domnul Antonescu şi domnul Constantin vom avea o asemenea discuţie cu UDMR. Nu ştiu care va fi finalul discuţiei", a afirmat Victor Ponta, la Antena 3.
El a dat asigurări că USL nu se va comporta cu PDL aşa cum s-au purtat democrat-liberalii cu opoziţia pe vremea când erau la putere. În ceea ce priveşte o posibilă cooptare a PDL, Ponta a replicat: "Nici vorbă".
Ponta a refuzat să precizeze dacă liderul UNPR Gabriel Oprea va face parte din viitorul Guvern. "Niciun portofoliu nu este garantat. De luni încolo, dacă am decretul de nominalizare, vom discuta cu domnul Crin Antonescu, cu domnul Daniel Constantin. Nu discutăm până luni de portofolii şi de persoane", a mai spus Ponta.


Ultimele Stiri
abonare newsletter