Politică

Kelemen Hunor va conduce delegaţia UDMR care va negocia cu USL eventuala participare la guvernare

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="http://monitorulcj.ro/documente/stories/02_februarie/28_ziua/kelemen-hunor.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) reunit sâmbătă la Târgu Mureş a decis cu unanimitate de voturi ca liderul UDMR, Kelemen Hunor, să conducă delegaţia care va purta negocieri cu Uniunea Social Liberală pentru o eventuală participare la guvernare, scrie Agerpres.

Tot cu unanimitate de voturi, CRU a împuternicit Consiliul Permanent al Uniunii ca în eventualitatea succesului negocierilor şi invitarea UDMR la guvernare, să decidă asupra participării formaţiunii la coaliţia guvernamentală, potrivit art. 110 statutul UDMR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat presei sâmbătă, la Târgu Mureş, că Uniunea va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu mesajul că aceia care au câştigat alegerile au dreptul să propună premierul şi să formeze guvernul.

'La Cotroceni mergem cu un singur mesaj: cei care au câştigat alegerile au tot dreptul să vină cu propunerea pentru funcţia de premier şi să formeze guvernul. Asta este situaţia: avem nevoie de stabilitate, avem nevoie de coerenţă în ceea ce priveşte abordările economice şi fiscale şi avem nevoie de o opoziţie constructivă, indiferent cine şi câţi vor sta în opoziţie', a spus Kelemen.

Liderul Uniunii a arătat că din delegaţia UDMR vor face parte el, preşedinta CRU, Biro Rozalia, vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, preşedintele aleşilor locali, Borboly Csaba, şi secretarul general al UDMR, Kovacs Peter.

El a precizat că nu a luat în calcul posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să nu-l nominalizeze pe Victor Ponta pentru funcţia de premier. 'După câte ştiu eu, asta va fi soluţia corectă', a afirmat Kelemen.

Ultimele Stiri
abonare newsletter