Politică

Barroso afirmă că 'aşteaptă cu nerăbdare să coopereze cu premierul Ponta şi preşedintele Băsescu'

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/barosso.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat vineri că aşteaptă cu nerăbdare să coopereze "<em>cu prim-ministrul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu pe parcursul următorilor ani</em>" pentru a promova reformele necesare, scrie Agerpres.

Preşedintele Barroso a făcut afirmaţia într-un mesaj de felicitare adresat lui Victor Ponta "pentru victoria sa şi a coaliţiei USL în alegeri".


"Preşedintele Barroso aşteaptă cu nerăbdare să coopereze cu prim-ministrul Victor Ponta şi presedintele Băsescu, pe parcursul următorilor ani plini de provocări, pentru a promova reformele necesare, în interesul României şi al Europei", se arată în mesajul şefului executivului comunitar, transmis AGERPRES de Biroul de presă al Guvernului.

Totodată, Barroso salută angajamentul asumat de toţi actorii politici din România "în vederea consolidării statului de drept şi respectării principiului democratic de 'checks and balances' (echilibrul puterilor şi controlul reciproc)".


La începutul săptămânii, Jose Manuel Barroso a declarat că nu vor exista dificultăţi în a colabora cu primul ministru Victor Ponta, după cum a informat Reuters. "Au fost exprimate de către noi preocupări cu privire la unele decizii adoptate în România, dar cred că primul ministru Ponta a răspuns preocupărilor noastre şi şi-a arătat angajamentul de a corecta lucrurile care erau, din punctul nostru de vedere, inadecvate", a afirmat şeful executivului comunitar, într-o declaraţie pentru Reuters.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seara, după încheierea procesului de vot pentru alegerile legislative în care USL a ieşit învingătoare, că îşi doreşte ca România să fie un membru activ şi respectat al familiei europene şi a punctat că priorităţile noului guvern sunt crearea de locuri de muncă, stabilitate fiscală, servicii publice de calitate şi justiţie socială.

Ultimele Stiri
abonare newsletter