Politică

Liviu Dragnea: Procedura adoptată de preşedinte pentru consultări este una corectă

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/06/02-dragnea.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Procedura adoptată de preşedintele Traian Băsescu pentru consultările cu partidele politice este una corectă, a declarat vineri seara secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

"Procedura adoptată de preşedinte este o procedură corectă, care ne dă posibilitatea să putem vota guvernul chiar vineri, pe 21 decembrie. E şi practică. Deci sunt două chestiuni diferite: a aşteptat validarea alegerilor de către BEC, a recunoscut organizarea lor corectă, ceea ce foarte important, după care a convocat Parlamentul pentru data de 19 decembrie. În paralel, a invitat şi partidele la consultări pentru a se câştiga timp", a spus Dragnea la Antena 3.


El a arătat că Parlamentul se va întruni pe 19 decembrie, pentru că atunci se încheie mandatul parlamentului actual. "După aceste consultări va face propunerea pentru premierul desemnat", a adăugat Dragnea, care s-a arătat "foarte foarte convins" că premier va rămâne Victor Ponta.Secretarul general al PSD nu a infirmat o întâlnire de taină care ar fi avut loc vineri între preşedintele Traian Băsescu şi trei lideri ai USL, dar nu a dorit să dea detalii în acest sens. "Haideţi să discutăm de luni", a adăugat el.

Potrivit acestuia, cel mai important este "sentimentul sfâşietor" pe care l-au simţit în vara acestui an cei 7,4 milioane de români are au votat pentru suspendarea preşedintelui şi, de aceea, cel mai important obiectiv al USL în alegerile parlamentare a fost "ca nu cumva dintr-o greşeală sau dintr-un gest pe care ar fi putut să-l facă, dar nu l-a făcut" să se ajungă după această "victorie zdrobitoare", după această "bucurie foarte mare" să apară din nou acel sentiment - al inutilităţii votului lor. "Milioane de români au votat cu USL având un gând principal: ca USL să vină la guvernare, adică să facă guvernul", a adăugat Liviu Dragnea.


Acesta a reafirmat că va vorbi despre viitorul guvern după ce Victor Ponta va fi reconfirmat în funcţia de premier de către şeful statului.

abonare newsletter