Politică

Vasile Blaga: Analiza rezultatului alegerilor - în şedinţa CDN; partidul va rămâne unit

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/13/07-vasile blaga_ag 19.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, înainte de începerea şedinţei Colegiului Director Naţional, că în cadrul reuniunii se va face o analiză a rezultatului alegerilor şi se va pune în discuţie convocarea unui Consiliu Naţional de Coordonare în vederea pregătirii unei Convenţii Naţionale a partidului. </strong></span></span></p>

 


"Vom face o analiză serioasă, o să avem cinci puncte pe ordinea de zi, inclusiv convocarea Consiliului Naţional şi a Convenţiei", a spus preşedintele PDL.

Întrebat dacă îşi va depune mandatul de preşedinte de partid, Blaga a răspuns că se va face o analiză serioasă.

"O să rămâneţi, cred eu, plăcut surprinşi, partidul va rămâne unit", a precizat Vasile Blaga.

La rândul său, preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a declarat că actuala conducere nu ar trebui să demisioneze, dar trebuie convocată o Convenţie Naţională a partidului cât mai rapid.

"Eu mi-am spus punctul de vedere, cred că trebuie convocată o Convenţie a partidului cât mai repede cu putinţă. Şi conducerea actuală a partidului trebuie să gestioneze lucrurile unui partid care a luat 17% din voturile electoratului în această ţară", a susţinut Adriean Videanu.

Despre motivele care au condus la obţinerea unui scor mic în alegerile parlamentare, Videanu a spus că acestea vor fi explicate de preşedintele PDL la finele CDN. "Cu toţii avem responsabilitatea, unii mai mare, alţii mai mică", a adăugat Videanu.

Lucrările Colegiului Director Naţional al Partidului Democrat Liberal au început, vineri, la Palatul Parlamentului, alături de membrii BPN la reuniune fiind prezenţi liderii de organizaţii judeţene şi europarlamentari.

abonare newsletter