Politică

Cum se văd rezultatele alegerilor parlamentare de la Primăria Cluj?

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/12/boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a declarat că Daniel Buda și Adrian Papahagi au pierdut mandatele în urma unei loterii şi că rezultatele votului sunt corecte din punct de vedere juridic, neexistând niciun fel de fraudă sau intervenţie din alte părţi.</strong>


„Rezultatele votului sunt nedrepte din punct de vedere moral, dar sunt corecte din punct de vedere juridic și legal. Noi am făcut parlamentari PDL în altă parte din țară și am pierdut noi un mandat. Dar asta este soarta sistemului electoral. Caracterul ei injust, de data asta, ne-a afectat direct pe noi, cei de la Cluj. Dar repet, am verificat și procedurile sunt legale”, a precizat Boc.


El a negat că cineva din PDL a „trădat”. „E exclus. Este produsul actualei legi electorale. Faptul că am avut un rest mai mare. Am verificat punct cu punct, calcul cu calcul, algoritmul Biroului Electoral Central și este corect la a opta zecimală. Deci nu există niciun fel de fraudă, niciun fel de intervenţie din altă parte”, a mai spus Emil Boc.


Boc se delimitează de ARD


Emil Boc, a lăsat să se înţeleagă că decizia de a candida sub sigla ARD a candidaţilor clujeni nu a fost cea mai fericită. El s-a dat exemplu pe sine, precizând că a câştigat Primăria Clujului candidând sub PDL si sub siglă portocalie. Întrebat dacă existenţa ARD-ului pe listele electorale şi nu a PDL-ului a fost cauza acestor rezultate slabe de la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Boc a precizat: „Eu m-am pronunţat asupra acestui subiect încă din primăvara acestuia an şi am candidat la alegerile locale pe PDL, cu siglă portocalie, fără echivoc, eu îmi asum punctul de vedere, nu numai teoretic ci şi practic”.


Parlament de Cartea Recordurilor

Fostul premier al României a  mai precizat că PDL nu ar avea ce să caute la dezbaterile privind revizuirea Constituţiei dacă acestea nu încep cu articolul privind reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Dacă USL-ul, în vară, în loc să se ocupe cu suspendarea preşedintelui şi se ocupa de referendumul pentru revizuirea Constituţiei la alegerile acestea nu aveam 600 de parlamentari ci 300. USL-ul ne-a dat 588 de parlamentari pentru că nu au revizuit Constituţia. Să nu ne mai ascundem sub fusta mătuşii. Este fără precedent acest număr mare de parlamentari, cred că intrăm în Guinness Book, raportat la numărul populaţiei. Dacă am depăşit şi Statele Unite ca număr de parlamentari, vă daţi seama ce democraţie avem în România”, a mai declarat fostul premier.

Nu vede niciun troc politic

Întrebat dacă consideră că Vasile Blaga a obţinut un nou mandat de parlamentar în urma voturilor de la Cluj, Boc a răspuns: „Nu. Exclus. E o gogomănie, nu are nicio legătură. Decizia de a-şi depune Blaga mandatul se ia în partid, acolo se fac analizele, în urma acelor discuţii se poate găsi o formulă de continuitate sau am înţeles că s-a propus şi o convenţie în primăvara anului viitor, orice soluţie trebuie, în primul rând, discutată în partid şi nu în afara lui”, a încheiat Boc.

Guvern cu 22 de ministere, o „ofensă la adresa bunului simţ”

Fostul preşedinte al PDL spune că un Guvern cu 22 de ministere, aşa cum propune USL, este „o ofensă la adresa bunului simţ”, considerând că ar fi nevoie de "o structură suplă", cu doar 14 portofolii.

„Dacă vorbim de revoluţia bunului simţ, asta nu înseamnă creşterea numărului de portofolii la 22, ci scăderea la 16 - 17, câte am avut noi, nu crearea unor structuri supra-judeţene, care înseamnă birocraţie şi cheltuieli suplimentare, ci comasarea judeţelor dacă vrem să avem o eficienţă administrativă şi o mai bună absorbţie a fondurilor europene (...) Ar însemna o ofensă la adresa bunului simţ şi la revoluţia bunului simţ pe care au clamat-o de atâtea ori”, a spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter