Politică

Boc, despre rezultatele votului: „Sunt corecte, nu ne-a trădat nimeni!”

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong>Primarul Clujului, Emil Boc a spus că Daniel Buda și Adrian Papahagi au pierdut mandatele în urma unei loterii şi că rezultatele votului sunt corecte din punct de vedere juridic, neexistând niciun fel de fraudă sau intervenţie din alte părţi.</strong></span></p>

 



„Rezultatele votului sunt nedrepte din punct de vedere moral, dar sunt corecte din punct de vedere juridic și legal. Noi am făcut parlamentari PDL în altă parte din țară și am pierdut noi un mandat. Dar asta este soarta sistemului electoral. Caracterul ei injust, de data asta, ne-a afectat direct pe noi, cei de la Cluj. Dar repet, am verificat și procedurile sunt legale”, a precizat Boc.

Algoritmul BEC, corect şi la a 8-a zecimală


El a negat că cineva din PDL a ”trădat”. ”E exclus. Este produsul actualei legi electorale. Faptul că am avut un rest mai mare. Am verificat punct cu punct, calcul cu calcul, algoritmul Biroului Electoral Central și este corect la a 8- a zecimală. Deci nu există niciun fel de fraudă, niciun fel de intervenţie din altă parte. Este pur și simplu aplicarea unui algoritm matematic, care îi avantajează uneori pe cei care au rezultate mai slabe. Pe noi ne-a dezavantajat și i-a avantajat pe alți colegi din altă parte din țară, care au avut rezultate mai slabe. Aproape un mandat de la Cluj s-a dus în altă parte, tot la ARD sau PDL, dar în alt județ. Noi am pierdut un mandat. Dar asta este. Altă dată și noi am beneficiat de un mandat. În 2000, Iuliu Păcurariu a luat un mandat de senator cu puține voturi și am beneficiat noi ca partid de voturile PDL din altă parte. Acum noi am avut generozitate și am sprijinit ARD în altă parte din țară”, a mai spus Emil Boc.


Întrebat despre înregistrarea prezentată de Realitatea TV, unde era mult mai virulent, Emil Boc a spus că nu era deloc înverșunat. ”Nici poveste. Noi explicam cum citeam acele documente. Am stat și am adunat, dar niciodată nu s-a pus problema unei fraude”, a mai spus primarul Clujului.


Daniel Buda și Adrian Papahagi și-au pierdut mandatele în urma redistribuirii naționale a voturilor. În urma redistribuirii, la Colegiul 1 Camera Deputaţilor Cluj, Adrian Papahagi a ieşit de pe listă, în locul acestuia obţinând un mandat de deputat candidatul USL Adrian Oros. De asemenea, Steluţa Cătăniciu (USL) candidat Colegiul 2 Camera Deputaţilor va ocupa un loc în parlament şi nu Daniel Buda, candidatul ARD în acelaşi colegiu.

abonare newsletter