Politică

Emil Boc: Nu poţi lua din mintea oamenilor că stânga e mai bună. În Europa s-a demonstrat contrariul

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/12/boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul premier al României, Emil Boc, a declarat miercuri, cu referire la rezultatul alegerilor din data de 9 decembrie, că în mintea celor care au votat a stat ideea că stânga i-ar proteja mai bine pe timp de criză. „Nu poti lua din mintea oamenilor că stânga e mai bună”, a precizat Boc.</strong> </span></p>

 


Întrebat dacă Traian Băsescu este de vină pentru că majoritatea oamenilor au votat cu USL, Emil Boc a precizat că există un amestec de motive. „Eu cred ca aici a predominat în mintea oamenilor că stânga i-ar proteja mai bine, din nefericire s-a demonstrat şi în Europa că nu e adevărat, s-a mers pe ideea că stânga va salva populaţia din criză. Din păcate, reprezentanţii dreptei au fost cei care au avut curaj să-şi asume măsuri pentru salvarea ţării, stânga are tentaţia de a merge pe populism şi în adâncirea în mlaştina crizei, eu aşa aş interpreta rezultatul votului. Asta a fost în mintea românilor, este încă criză, în perioada de criză majoră dreapta este singura în măsură să ţină cu fermitate echilibrul  macro economic, stânga are prin structura ei tendinţe populiste şi se vede de 7 luni în România inflaţie, creşterea preţului la utilităţi. Nu poţi lua din mintea oamenilor că stânga e mai bună”, a precizat Emil Boc.



În urma redistribuirii, la Colegiul 1 Camera Deputaţilor Cluj, Adrian Papahagi a ieşit de pe listă, în locul acestuia obţinând un mandat de deputat candidatul USL Adrian Oros. De asemenea, Steluţa Cătăniciu (USL) candidat Colegiul 2 Camera Deputaţilor va ocupa un loc în parlament şi nu Daniel Buda, candidatul ARD în acelaşi colegiu.

Pentru Camera Deputaţilor, USL a obţinut la Cluj 46,20% din voturi, în timp ce ARD a obţinut 23,13%. UDMR a obţinut 12,99% din voturile alegătorilor clujeni, iar PPDD 10,39%.



Pentru Senat, clasamentul este acelaşi. USL Cluj o obţinut 47,51% din voturile alegătorilor, ARD 24,26%, UDMR a obţinut 13,20% din voturi, iar PP DD 10,30%.


 

Citeşte şi:

abonare newsletter