Politică

REZULTATE OFICIALE la alegerile parlamentare: Vasile Blaga obţine un mandat de senator în Timiş, la redistribuire

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/11/vasile-blaga-ard-razvan-chirita.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a obţinut, în judeţul Timiş, un mandat de senator, în Colegiul electoral 3, în urma redistribuirii voturilor, la fel şi fostul director al Aeroportului din Timişoara, Cornel Sămărtinean, conform rezultatelor oficiale. </span></strong></p>

 


Biroul Electoral Judeţean Timiş a anunţat, marţi seară, că Vasile Blaga a obţinut un mandat de senator în Colegiul electoral 3, în care a candidat, în urma redistribuirii voturilor, în cea de-a doua etapă.

Astfel, Colegiul electoral 3 a dat doi senatori: Marcel Suciu - 53,56% din voturi - şi Vasile Blaga - 24,70%, care a primit mandat suplimentar, după redistribuire.


Şi fostul director al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" Timişoara, Cornel Sămărtinean (ARD), a obţinut un mandat de deputat, în cea de-a doua etapă a redistribuirii.

PPDD a obţinut, la redistribuire, câte un mandat de deputat şi de senator. Astfel, preşedintele PPDD Timiş, Adrian Diaconu, va fi deputat, iar Ioan Iovescu a obţinut un mandat de senator în Colegiul electoral 4, acelaşi colegiu în care liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a obţinut un mandat cu un scor de 61,81% din voturi.


Redistribuirea le-a adus şi maghiarilor din Timiş un deputat, este vorba despre Molnar Zsolt, care în Colegiul electoral 2 s-a situat pe locul al patrulea cu un scor de doar 4,71%, după candidaţii USL, ARD şi PPDD.

În judeţul Timiş, la Camera Deputaţilor USL a obţinut 56,28%, ARD - 20,79%, PP-DD - 13,25%, iar UDMR - 3,11%.


La Senat, USL a obţinut, în Timiş, 59,30%, ARD-  21,47%, PP-DD- 13,54% şi UDMR - 3,52%.



Citeşte şi:

Cine „decontează" rezultatele ARD?

abonare newsletter